Cultura pentru toti

Vrei să reacționezi la acest mesaj? Creați un cont în câteva clicuri sau conectați-vă pentru a continua.
Cultura pentru toti

Pentru toti cei interesati de nivelul de cultura al romanilor


  Grupul de Actiune Comunitara - o initiativa care merita promovata si sustinuta

  Admin
  Admin
  Admin

  Numarul mesajelor : 608
  Data de inscriere : 04/02/2009
  Varsta : 71
  Localizare : Ashkelon, Israel

  Grupul de Actiune Comunitara - o initiativa care merita promovata si sustinuta Empty Grupul de Actiune Comunitara - o initiativa care merita promovata si sustinuta

  Mesaj  Admin la data de Dum 8 Feb 2009 - 20:22

  Caminele Culturale ar trebui sa se implice mai mult in viata comunitatii.

  Unul din domenii este prevenirea criminalitatii in mediul rural.

  In acest scop s-a lansat Programul National "Sate fara criminalitate", in cadrul caruia Caminele Culturale pot fi parteneri in implementarea locala.

  Iata doua exemple de aplicare a Programului:

  La data de 03.04.2008 s-a infiintat Grupul de Actiune Comunitara Valeni - Neamt, care functioneaza in baza Programului National 'Sate fara criminalitate' - prioritate a Politiei Romane si conform Proiectului Local de Prevenire in Sistem Integrat a Criminalitatii din Mediul Rural, elaborat de catre Inspectoratul de Politie al Jud.Neamt.
  G. A. C. Valeni este format din : Postul de Politie Valeni, Consiliul Local Valeni, Primaria Com.Valeni , P@PI - Valeni, Biblioteca Comunala Valeni , Biserica Ortodoxa Valeni , Biserica Ortodoxa Moreni, Scoala cu clasele I - VIII Valeni , C.M.I. 'Dr. Bolog Anca' - Valeni , Agentia Postala Valeni , Agentia Postala Moreni, S.C. 'PRISTYL' S.R.L. - Roman, S.C. 'MORENCUTA' S.R.L. - Valeni si reprezentantul romilor.
  Pana acum, G. A. C. Valeni a desfasurat mai multe actiuni pe linia prevenirii si combaterii criminalitatii din zona, toate acestea fiind prezentate pe http://gacvalenint.blogspot.com, primul si singurul blog de acest gen din tara.


  Campioana olimpica Ecaterina Szabo sustine Proiectul «Sate fara criminalitate»

  Multipla campioana olimpica la gimnastica – 4 medalii de aur si una de argint la J.O. 1984 -, Ecaterina Szabo, sustine in aceste zile, in comuna natala Zagon (jud. Covasna), un interesant program antiintractional, intitulat "Sate fara criminalitate".
  Ecaterina Szabo, stabilita in Franta, a participat deja la lansarea unui pliant editat de Postul de Politie din comuna Zagon, sub egida Inspectoratului Judetean de Politie Covasna, material ce contine, printre altele, informatii si date de contact ale politistilor care isi desfasoara activitatea in zona, sfaturi utile pentru prevenirea infractionalitatii, prevederi din Codul rutier s.a. Pliantul urmeaza a fi distribuit cetatenilor comunei, mai ales celor care traiesc in case izolate si pot deveni potentiale victime ale unor infractiuni, dar si turistilor aflati in zona. Initiativa elaborarii Pliantului si a atragerii Ecatermei Szabo in acest proiect
  apartine sefului de post din respectiva localitate, Vasile Florea, declarat politistul anului 2006 in judetul Covasna.
  De altfel, in asemenea proiecte, care au ca tinta reducerea violentei se afla implicati si alti performeri de mare valoare din sportul romanesc, un exemplu constituindu-l campioana canotajului Elisabeta Lipa.

  (postat pe grup in 12 decembrie 2008)

   Acum este: Mar 14 Iul 2020 - 19:33