Cultura pentru toti

Pentru toti cei interesati de nivelul de cultura al romanilor


  Bucuresti 550 - Memoria documentelor

  Admin
  Admin
  Admin

  Numarul mesajelor : 608
  Data de inscriere : 04/02/2009
  Varsta : 71
  Localizare : Ashkelon, Israel

  Bucuresti 550 - Memoria documentelor Empty Bucuresti 550 - Memoria documentelor

  Mesaj  Admin la data de Joi 17 Sept 2009 - 6:23

  Biblioteca Metropolitana va invita vineri, 18 septembrie, 2009, ora 11, 00 la sediul Foisorului de Foc, din B-dul Ferdinand 33, pentru a aniversa 550 de ani de la prima atestare documentara

  Continuand seria manifestarilor culturale derulate prin proiectul "Memoria Bucurestilor", dupa ce am prezentat publicului: "24 ianuarie 1862 - Bucuresti devine capitala Principatelor Unite", "Femei bucurestence de ieri si de azi", "Bucurestii lui Carol I", "Bucurestiul vechi. Carti, planuri, stampe", Biblioteca Metropolitana, in parteneriat cu: Muzeul National al Pompierilor, asociatiile "Ospetia din Romania traditie si evolutie" si "Bucurestiul meu drag", cu sprijinul Primariei Sectorului 2 si Hotel "Ramada - Majestic" va invita vineri, 18 septembrie, 2009, ora 11.00, la sediul Foiosrului de Foc, din B-dul Ferdinand 33, pentru a aniversa 550 de ani de la prima atestare documentara:

  "Bucuresti 550 - Memoria documentelor"

  Va oferim inedita ocazie sa vedeti, calatorind pe aripa timpului, in parcul din fata muzeului: documente (carti, albume, gravuri, stampe, fotografii, planse, planuri edilitare, note muzicale, carti postale, obiecte de arta) despre un oras in mare parte disparut.
  Veti admira "Parada uniformelor de pompieri", de la 1848 si din prezent, in acordurile Fanfarei I.S.U. "Dealul Spirii", si veti viziona o "Expozitie de tehnica de interventie" (sacale, pompe, furtunuri, accesorii diverse) din colectiile Muzeului National al Pompierilor.
  Nu vor lipsi autospecialele de pompieri, cu acces liber la cabina echipajului si la tehnica de interventie, precum si prezentarea unei simulari privind protectia la foc.
  Va veti completa cunostintele despre modul cum era organizat serviciul de pompieri vizitand muzeul, unde alaturi de alte colectii ale institutiei, veti privi si bannerele realizate de catre BMB, cu sprijinul Asociatiei "Bucurestiul meu drag", care prezinta actul de atestare, cladiri reprezentative, vechi monumente etc.
  Documentele expuse de: Biblioteca Metropolitana Bucuresti, Muzeul National al Pompierilor, Arhiva si Biblioteca Ion C. Rogojanu, stau marturie despre farmecul si parfumul unui Bucuresti dintr-o epoca dispruta, a unui trecut, putin cunoscut, dar niciodata ignorat!

  Monica Nicoleta
  moni_nicol@yahoo.com
  moni_nicol@yahoo.com

   Acum este: Lun 25 Mai 2020 - 1:15