Cultura pentru toti

Pentru toti cei interesati de nivelul de cultura al romanilor


  Gradul de ocupare al incaperilor in A.C.

  Admin
  Admin
  Admin

  Numarul mesajelor : 608
  Data de inscriere : 04/02/2009
  Varsta : 71
  Localizare : Ashkelon, Israel

  Gradul de ocupare al incaperilor in A.C. Empty Gradul de ocupare al incaperilor in A.C.

  Mesaj  Admin la data de Lun 9 Feb 2009 - 13:27

  Este foarte posibil ca multi dintre cei care lucreaza in domeniu sa nu fie de acord cu aceasta cuantificare a gradului de ocupare al incaperilor pentru public. Rostul acestui concept nu este birocrtic, ci vrea sa evidentieze cum sunt folosite spatiile.

  Directorii A.C. care considera ca li s-a incredintat o cladire cu dotarile aferente, ca sa o pastreze intr-o stare perfecta de conservare, pentru asta diminuand la minim folosirea ei de catre public, GRESESC FUNDAMENTAL. Rostul unei asemenea investitii este sa fie pusa in folosul oamenilor. Iar rostul angajatilor este sa
  contribuie la educarea publicului pentru a minimaliza pagubele/pierderile.

  Este de bun simt ca un A.C. sa fie deschis pentru public in absolut fiecare zi a anului. Sunt curios sa aflu argumente impotriva acestui principiu. Iar orarul (cu exceptia Cam.Cult.), minim 9 - 19.

  Intr-un an nebisesc (fara 29 februarie), cele 365 de zile insumeaza 8760 de ore, valoare pe care o vom folosi ca baza de calcul, echivalentul a 100 %.
  Evident, aproape nici o incapere nu va atinge un grad de ocupare de 50 %.

  Sa luam ca exemplu un A.C. compus dintr-o sala de spectacol de 300 locuri, un hol pentru expozitii/discoteci/lansari de carte, o sala de sedinte de 50 locuri si doua camere pentru cercuri/cursuri/club de zi al pensionarilor.

  Din punct de vedere al numarului de participanti, folosirea spatiilor la mai putin de jumatate din numarul de locuri pe manifestare este de nedorit.

  Sala mare este dedicata spectacolelor, adunarilor festive, repetitilor pe scena ale formatiilor proprii. Astfel s-ar putea insuma, in medie, 1250 ore/an (14 %).

  Sala mijlocie - sedinte/conferinte/simpozioane, etc. ar ajunge la 250 ore/an (3 %) cu scaune fixe si 1000 ore/an (11 %), fara scaune fixe, prin folosirea si ca sala de repetitii.

  Holul (datorita expozitiilor deschise permanent si a discotecilor) poate depasi 5000 ore/an (57 %), iar fiecare camera ajunge la 4500 ore/an (51%).

  Salile mare si mijlocie pot fi folosite si pentru cercuri sau cursuri.

  Va propun sa va raportati la aceste valori si sa vedeti unde va situati.


  (postat pe grup in 10 ianuarie 2009)

   Acum este: Lun 25 Mai 2020 - 1:46