Cultura pentru toti

Pentru toti cei interesati de nivelul de cultura al romanilor


  Teatrul InDArt

  Teatrul InDArt
  Teatrul InDArt

  Numarul mesajelor : 11
  Data de inscriere : 02/10/2010

  Teatrul InDArt Empty Teatrul InDArt

  Mesaj  Teatrul InDArt la data de Sam 2 Oct 2010 - 9:17

  La începutul anului 2006 a luat fiinţă Asociaţia Culturală InDArt cu deviza Educaţie prin Artă.

  InDArt are ca scop:

  1. Crearea unui cadru educaţional prin activităţi artistice;
  2. Implicarea membrilor asociaţiei în activităţi culturale destinate mediului rural şi urban care să asigure dezvoltarea abilităţilor artistice a acestora;
  3. Implicarea în realizarea unor manifestari culturale cu caracter social, educativ;
  4. Promovarea oricărui act cultural în medii sociale defavorizate;
  5. Promovarea valorilor autentice şi a tinerilor artişti prin spectacole de înaltă ţinută culturală;
  6. Promovarea, stabilirea şi dezvoltarea contactelor internaţionale, schimburi interculturale cu alte organizaţii similare;
  7. Promovarea mediului cultural şi social românesc.

  Pentru realizarea scopului declarat, InDArt îşi propune realizarea următoarelor activităţi:

  1. organizarea de cursuri de pregătire pentru: teatru, dans, muzică, film, artă fotografică, grafică, pictură, sculptură, modelling
  2. realizarea de spectacole care să susţină scopul asociaţiei
  3. realizarea şi editarea de cărţi, publicaţii periodice, pliante, afişe, broşuri, programe informatice şi alte materiale informative
  4. organizarea de expoziţii, seminarii, conferinţe, festivaluri, dezbateri publice, lansări de carte, şcoli de vară, tabere de creaţie, schmburi culturale, work shop-uri, evenimente care să susţină scopul asociaţiei
  5. dezvoltarea de programe proprii şi în regim de parteneriat cu autorităţile publice din ţară şi din străinătate
  6. încurajarea contactelor între mediul cultural şi cel educaţional
  7. dezvoltarea unor activităţi economice proprii în vederea autofinanţării, care să susţină scopul asociaţiei

  Secţiunile InDArt sunt: TEATRU, MUZICA si DANS

  Componenţa Consiliului Director:
  Preşedinte: Dan Simion
  Vicepreşedinte: Bogdan Gagu
  Vicepreşedinte: Natalia Martian
  PR: Alexandra Popa
  HR. Cristina Pipias
  Cenzorul: Silvia Simion


  Incepand cu 2006 Asociatia Culturala InDArt, prin membrii sai, a fost prezenta activ in cadrul a numeroase evenimente si proiecte care au avut ca scop PROMOVAREA CULTURII, incercand sa educe publicul tanar spre o constiinta europeana, culturala si civica.

  Membrii InDArt au vârste diferite, cuprinse între 15 şi 30 de ani, studenţi şi elevi, dar şi pasionaţi de teatru, muzică, dans, literatură, oameni care sacrifică tot timpul liber pentru a dărui din căldura sufletelor celor care îi văd, îi ascultă.

  Cel mai mare proiect initiat de Asociatia Culturala InDArt este Festivalul National de Teatru "AMA-torissima". Prima editie a avut loc in noiembrie 2008. Imaginea festivalului a fost construita în jurul sloganului ”Dincolo de umbre – doar teatru”.
  La acest prim eveniment major al Asociației Culturale InDArt au acceptat propunerea de parteneriat TVR Cultural, Radio România Cultural, Radio București, Radio Lynx, 7Seri, Metropotam, Bizcampus, Bookblog, care pe parcursul celor 3 săptămâni de promovare a festivalului au fost alături de noi. Au realizat spoturi audio, au publicat interviuri, anunțuri, au invadat lumea virtuală cu comunicate media. Totul pentru o bună reușită a festivalului.
  Festivalul a ținut 4 zile. Programul a fost foarte încărcat. Dimineața aveau loc repetiții, masa rotundă, workshopuri iar seara fiecare trupă trebuia să își susțină producția teatrală. De la Timișoara la Cluj, de la Iași la Brașov, de la Buftea în București, toți participanții și-au împărtășit iubirea de teatru și au fost alături de noi.
  Una din atracțiile festivalului a fost organizarea unei expoziții de caricaturi care a intrat in Cartea Recordurilor. Caricaturistul Gogu Neagoe a realizat caricaturi gratuite participanților dar și spectatorilor dornici să se vadă și în alte ipostaze. De asemenea, a existat și o expoziție de fotografie teatrală, realizate în timpul spectacolelor Teatrului InDart.
  În seara premierei domnul Damian Crâșmaru, președintele juriului, ne-a transmis: ”Sunteți nebuni! Într-o perioadă de criză financiară voi organizați un festival de teatru și încă unul reușit. Cred că am să vă pun o vorbă bună la Teatrul Național, că poate veți reuși să scoateți teatrul ăsta din groapă și lipsă de interes.”Da, domnule Crâșmaru, AMA-torissima continuă, AMA-torissima își propune să devină mai mult decât ”încă un festival”. AMA-torissima dorește să se alăture brandurilor care îmbunătățesc imaginea României în lume. (Chiar dacă suntem în criză)

  Un proiect mare la care am participat este «Programul European - Noaptea Muzeelor – 20 mai 2006», unde în colaborare cu Muzeul Antipa am reuşit să evidenţiem anumite porturi şi obiceiuri ale unor comunităţi tribale.
  Un alt proiect de interes naţional la care am fost invitaţi este Festivalul FânFest – Rosia Montană, 24-26 august 2007, organizat de Asociaţia ART FUSION.

  Printre colaborările pe care le-am avut în aceşti doi ani se numără:

  Centrul Cultural al Ministerul Administraţiei şi Reformei Administrative,
  Centrul Cultural al Municipiului Pitesti
  Organizatia "Team Work",
  Asociaţia "ART FUSION",
  Asociaţia "MAIART",
  Asociaţia "FILS" – departamentul de franceză
  Fundatia erou Aviator cap. Alexandru Serbanescu
  Universitatea Politehnică Bucureşti,
  Teatrul Liric din Craiova în Parteneriat cu Mitropolia Olteniei,
  Muzeul Literaturii Române,
  Muzeul Antipa,
  Muzeul Şuţu,
  Galeriile Sigma,
  Cenaclu Ioan Tecsa,
  Cenaclul de Seară
  Cenaclul Poezie.ro
  Cenaclul Bocancul Literar
  Trupa de teatru OMNES,
  Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectie a Copilului Sector 1,
  Organizatiei Pheonix Carita,
  Centrul international de tineret V.I.A Phoenix,
  Scoala elementara din Poenari – Prahova

  De asemenea, Teatrul InDArt a particpat la festivaluri de umor, muzică şi teatru din bucureşti şi din ţară din care amintim: Festivalele de umor de la Găeşti, Vaslui, Feteşti, Festivalul de teatru şi muzică Maiart, Festivalul de Teatru de la Buftea, Serile Teatrului Studentesc

  Primul proiect social important iniţiat de Asociaţia Culturală InDArt este Proiectul PLUMBUITA, desfăşurat în perioada 28 Mai 2006 – 24 Iunie 2006, care a avut drept scop promovarea actului cultural în zone defavorizate şi pentru persoane cu dizabilităţi fizice. Astfel, în Bucureşti, prin colaborarea cu Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectie a Copilului Sector 1, am adus în faţa copiilor din centrele de plasament, scene de viaţă care le-au adus zâmbetul pe buze. Prin amabilitatea Mitropoliei Olteniei am făcut o vizită Aşezământului rezidenţial de reabilitare şi recuperare socio -medicală "Sf.Dimitrie cel Nou" din orasul Filiaşi, unde am adus bucurii şi daruri celor aflaţi în nevoie. Ultima etapă a proiectului s-a desfăşurat în Comuna Poienari, la şcoala din localitate, pentru elevii şi nu numai care au asistat la spectacolul de teatru şi au primit cadouri din partea actorilor, la rândul lor copii, membri InDArt.

  Suntem în parteneriat cu Portalul Cultural «Bocancul Literar»,Radio Lynx, Biz Campus.

  Am organizat lansări de carte pentru poeţi tineri şi mai puţin tineri, cunoscuţi sau în devenire din care amintim: Ioan D Goia, Elena Toma, Liviu Nanu,Camelia Petre, Ovidiu Oană Pârâu, Anne Marie Bejliu, Petre Flueraşu, Cristi Vasilică, Daniel Dumitru Darie.

  Proiectul stabil al Asociatiei Culturale InDArt este "AMA-torissima". In anul 2009 acesta se transforma in Festivalul National de teatru si film "AMA-torissima". Am introdus sectiunea de film, tema de anul acesta fiind: "Influenta minoritatilor asupra reconstructiei Bucurestiului." Pe site festivalului www.amatorissima.indart.ro se gaseste proiectul festivalului.

  Teatrul InDArt are in repertoriu urmatoarele piese: "Cercei cu Diamante" de Sorin Teodoriu, "Ca-n filme" de Tudor Musatescu, "Ultima zi a unui condamnat la moarte" de Victor Hugo, "Ursul" de Cehov. Repertoriul mai contine piese de divertisment si muzica.

  Conceptiile artistice ale pieselor Teatrului InDArt apartin lui Dan Simion si Bogdan Gagu. Scenografii, decoruri, muzica, costume sunt construite si gandite de toti membrii Teatrului InDArt, existand o comunicare excelenta si o dorinta de performanta demna de invidiat de multi profesionisti. Printre membrii Teatrului InDArt se afla si studenti la actorie, incercand in felul acesta sa spargem barierele si sa demonstram capacitatile noastre artistice.

  Spectacolele InDArt sustinute in scopuri sociale sunt gratuite. Astfel, rugam pe toti cei care ar dori sa prezentam spectacole in cadre sociale, medii defavorizate, minoritati sau altfel de cazuri sociale, sa ne contacteze.  Educatie prin Cultura

  Dan Simion
  Presedinte InDArt

  Tel/fax: 021.241.73.05.
  Mobil: 0741.131.230 / 0770.875.573.
  E-mail: acindart@gmail.com
  dan_keta@yahoo.com
  Webpage: www.indart.ro
  www.blog.indart.ro
  www.amatorissima.indart.ro

   Acum este: Lun 30 Mar 2020 - 10:16