Cultura pentru toti

Pentru toti cei interesati de nivelul de cultura al romanilor


  FilmEST prezinta cele mai apreciate productii cinematografice din Europa de Est

  Distribuiţi
  avatar
  Maier
  Admin

  Numarul mesajelor : 913
  Data de inscriere : 06/02/2009
  Varsta : 70
  Localizare : Ashkelon,Israel

  FilmEST prezinta cele mai apreciate productii cinematografice din Europa de Est

  Mesaj  Maier la data de Mier 13 Oct 2010 - 19:39

  In perioada 14-17 octombrie, la Noul Cinematograf al Regizorului Roman va avea loc Festivalul de Film Est European FilmEST, o selectie de 11 productii recente din Europa de Est, lungmetraje si documentare multipremiate la festivalurile internationale de film renumite precum: Cannes, Venetia, Berlin, Festivalul de Film Sundance, dar si la festivalurile din Varsovia, Sofia, Trieste, Bratislava, Zlin. Selectia peliculelor indica directiile cinematografice pe care merg cei mai apreciati cineasti din Europa de Est.

  Prima zi din festival este dedicata filmelor documentare. Deschiderea oficiala va avea loc joi, 14 octombrie, la ora 19:00, cu proiectia filmului documentar Iubiri Oarbe, premiat la Cannes in 2008 cu premiul C.I.C.A.E., urmat apoi de Cooking History, la ora 21:00, o serie de interviuri realizate cu bucatarii militari din armatele europene, in timpul razboaielor mondiale si felul in care au influentat acestia cursul istoriei.

  A doua zi, o data cu proiectia celui de-al treilea documentar din program: The Belgrade Phantom, vom fi martorii 'episodului Porsche', petrecut in 1989 sub guvernarea Tito in Belgrad, cand furtul unui Porsche alb provoaca militia la o cursa nebuneasca, noaptea pe strazile din Belgrad.
  Vineri, 15 octombrie, la ora 19:00

  Lungmetrajul Cele trei maimute i-a adus regizorului turc Nuri Bilge Ceylan premiul pentru cea mai buna regie, la Cannes, in 2008. Filmul prezinta povestea unei familii gata sa se destrame atunci cand mici esecuri duc la minciuni, totul intr-o tentativa de a lupta impotriva sortii.
  Vineri, 15 octombrie, la ora 21:00
  Duminica, 17 octombrie, la ora 17:00

  Tot ce imi place este inscris in cursa pentru Oscar de anul viitor si prezinta povestea de dragoste a doi tineri si infiintarea unei formatii de punk-rock intr-o perioada tensionata din Polonia anilor ‘80, cand tara era afectata de greve generale, iar Partidul Comunist intentiona sa introduca legea martiala.
  Vineri, 15 octombrie, la ora 23:00

  Micutii eroi din Cui i-e frica de lup, de Maria Procházková si Smecherii, de Andrzej Jakimowski, incearca sa rezolve problemele din lumea oamenilor mari, asa cum isi imagineaza ei ca ar putea fi rezolvate.
  Sambata, 16 octombrie, la ora 17:00 si 19:00

  Pentru rolul studentei care alege prostitutia ca principala sursa de venit in Micuta slovena, Nina Ivanisin a primit doua premii pentru cea mai buna interpretare la Festivalul Mostra de Valencia din Spania si la Festivalul de Film European Les Arcs, Franta, 2009.
  Sambata, 16 octombrie, la ora 21:00
  Duminica, 17 octombrie, la ora 15:00

  Lumea e mare, iar salvarea se ascunde dupa colt, de Stefan Komandarev, este o productie care a obtinut numeroase distinctii mai ales la festivalurile de film din Europa, avand ca subiect calatoria initiatica a tanarului Alex si a bunicului sau, inarmati doar cu un tandem si un joc de table.
  Sambata, 16 octombrie, la ora 23:00

  In incheierea festivalului de duminica, 17 octombrie, sunteti invitati la proiectia de la ora 19:00 a peliculei: Iubire si alte crime de Stefan Arsenijevic, premiata pentru cea mai buna regie la Festivalul International de Film de la Sofia si de la 21:00, Drumul, de Jasmila Zbanic, nominalizat la Ursul de Aur, Berlin, 2010.

  Toate filmele sunt prezentate in versiune originala, cu subtitrare in limba romana.

  Pretul unui bilet intreg este de 10 lei, iar pentru studentii pana in 25 de ani de 7 lei.

  Programul integral al evenimentului poate fi accesat si pe website: www.ncrr.ro si va fi adaugat zilnic pe facebook la pagina Noul Cinematograf al Regizorului Roman.

  FilmEST este organizat de Asociatia Culturala Macondo si Clorofilm.

   Acum este: Sam 15 Dec 2018 - 0:33