Cultura pentru toti

Pentru toti cei interesati de nivelul de cultura al romanilor


  Aniversare Victor Rebengiuc la MTR

  Distribuiţi
  avatar
  Maier
  Admin

  Numarul mesajelor : 913
  Data de inscriere : 06/02/2009
  Varsta : 70
  Localizare : Ashkelon,Israel

  Aniversare Victor Rebengiuc la MTR

  Mesaj  Maier la data de Mier 9 Feb 2011 - 12:42

  Joi, 10 februarie, maestrul Victor Rebengiuc implineste 78 de ani. Cu aceasta ocazie, va invitam de la ora 18:30, la Noul Cinematograf al Regizorului Roman (Studioul Horia Bernea), la o proiectie speciala a unui film de referinta din cariera sa, Morometii (1987).
  La proiectia-eveniment, alaturi de Victor Rebengiuc, vor mai fi prezenti regizorul Stere Gulea, mai multi membri ai echipei sale de filmare, precum si numerosi alti reprezentanti importanti ai cinematografiei si teatrului din Romania, veniti sa-l omagieze pe sarbatorit.

  Pe fondul unor mutatii sociale – care se vor dovedi ireversibile – filmul urmareste destramarea unei familii taranesti traditionale din Campia Dunarii, in ultimii ani interbelici. Incercarea autoritara si disperata a capului familiei, Ilie Moromete (Victor Rebengiuc), de a tine pe loc aceasta realitate esueaza. Odata cu Ilie Moromete, dispare un prototip social care a reprezentat secole de-a randul societatea romaneasca. Dispare, de fapt, o identitate care nu a mai fost inlocuita. Drama familiei Moromete este drama satului romanesc.

  Morometii a primit numeroase distinctii nationale si internationale, printre care: premii ACIN 1987 – Marele Premiu, Premiul pentru imagine (Vivi Dragan Vasile), Premiul pentru interpretare masculina (Victor Rebengiuc), Premiul pentru costume (Svetlana Mihailescu), Premiul pentru muzica (Cornelia Tautu), Premiul pentru montaj (Mircea Ciocaltei), Diploma de onoare (Luminita Gheorghiu) –, Premiul pentru interpretare masculina (Victor Rebengiuc) la Festivalul de la San Remo (Italia), 1988; Premiul III „Ciorchinele de bronz” si Premiul pentru interpretare masculina (Victor Rebengiuc) la Festivalul de la Santarem (Portugalia), 1988.

  Intrarea publicului este libera, in masura locurilor disponibile.

   Acum este: Sam 15 Dec 2018 - 0:33