Cultura pentru toti

Pentru toti cei interesati de nivelul de cultura al romanilor


  “Indiferenta-Exercitiu de comunitate”

  Distribuiţi
  avatar
  Maier
  Admin

  Numarul mesajelor : 913
  Data de inscriere : 06/02/2009
  Varsta : 70
  Localizare : Ashkelon,Israel

  “Indiferenta-Exercitiu de comunitate”

  Mesaj  Maier la data de Vin 13 Noi 2009 - 8:26

  In premiera in Constanta Fundatia Baylor Marea Neagra va invita la un eveniment avand ca tema: Indiferenta-Exercitiu de comunitate.

  La Biblioteca Judeteana „Ioan N. Roman”, in perioada 09-13 noiembrie 2009, orele 16-20 veti descoperi fotografii cu sunet si veti putea sta de vorba cu carti vii. Dupa o asemenea experienta veti avea o noua perspectiva asupra comunitatii.

  Expozitia de fotografie cuprinde aproximativ 40 de fotografii de mari dimensiuni, ilustrand diferite aspecte ale indiferentei: fata de mediu, fata de monumentele istorice, fata de pacienti/clienti, efectele indiferentei: violenta, depresie.Povestile fotografiilor înregistrate pe suport audio si disponibile pentru vizitatori vor completa exponatele de mari dimensiuni, lucrari ale voluntarilor Fundatiei Baylor.

  Timp de trei zile, 11-13 noiembrie, orele 16-20, in acelasi spatiu al Bibliotecii Judetene constantene va functiona o Biblioteca vie, avand drept carti oameni interesanti, de diverse profesii, care vor povesti din experienta personala cititorilor dornici de a-i „impumuta”.

  Biblioteca vie îsi propune sa promoveze respectul pentru drepturile omului si demnitatea umana, sa atraga atentia asupra indiferentei în toate formele ei, sa stimuleze dialogul între oameni. De ce acest dialog? Pentru ca de multe ori diferentele dintre oameni nu sunt valorificate ca fiind resurse, de cele mai multe ori aceste diferente duc la discriminare, suspiciune si respingere.

  Biblioteca vie se adreseaza publicului larg, urmand aceleasi reguli: un bibliotecar va face legatura intre carte si cititor, se va completa o fisa, va exista un catalog al cartilor cu o scurta prezentare astfel incat cititorul sa aleaga, dupa preferinta, o „carte vie”. Cartile nu vor sta cuminti in raft, ci va exista un spatiu privat pentru discutii individuale cu cititorul. Dintre titlurile bibliotecii vii mentionam: ziarist, persoana cu dizabilitati, persoane afectate de infectia cu HIV, fotograf profesionist, detinut, etnic turc, expert în timpul liber, muncitor strain, veteran de razboi, papusareasa. Bineinteles ca vor fi si carti in mai multe exemplare.

  Intrarea este libera si puteti veni impreuna cu cei dragi, cu colegi sau prieteni.

  Va asteptam sa intoarceti paginile de viata ale cartilor si sa priviti cu sufletul fotografiile tinerilor care nu sunt indiferenti fata de comunitatea noastra!

   Acum este: Lun 22 Oct 2018 - 1:33