Cultura pentru toti

Pentru toti cei interesati de nivelul de cultura al romanilor


  Tineri vulnerabili implicati in viata comunitatii

  Maier
  Maier
  Admin

  Numarul mesajelor : 913
  Data de inscriere : 06/02/2009
  Varsta : 71
  Localizare : Ashkelon,Israel

  Tineri vulnerabili implicati in viata comunitatii Empty Tineri vulnerabili implicati in viata comunitatii

  Mesaj  Maier la data de Lun 30 Noi 2009 - 10:35

  Se va întâmpla în cadrul proiectului “Și eu pot schimba ceva!” derulat de Fundația COTE (www.fundatiacote.ro) în parteneriat cu Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Iași și Colegiul I.C Ștefănescu Iași, finanțat de Guvernele Islandei, Principatului Liechtenstein si Norvegiei prin Mecanismul Financiar al Spațiului Economic European (SEE).

  Proiectul creează oportunitatea, unor tineri proveniți din medii defavorizate, de a se implica creativ în viața comunității. Treizeci de tineri din centrele de plasament din județul Iași și treizeci din familii defavorizate vor forma șase echipe care vor concepe și realiza mici proiecte cu impact asupra comunității. Echipele vor fi coordonate de doi asistenți sociali care vor stimula inițiativele tinerilor de a identifica probleme din comunitate și de a găsi soluții la acestea, prin intermediul unor proiecte ingenioase.Tinerii implicați în proiect vor descoperi ca sunt valoroși, că pot ei înșiși să-i ajute pe ceilalți și vor învăța un mod creativ și util de petrecere a timpului liber.

  Modelul - Și eu pot schimba ceva! - de implicare în viața comunității a tinerilor vulnerabili, va fi publicat într-un ghid și distribuit în școli și centre de plasament. Fundația COTE își dorește ca acesta să fie o premisă pentru desfășurarea unor activități asemănătoare.

  “Ceea ce aduce nou acest proiect, dincolo de dezvoltarea abilităților de viață, sociale și civice, stimularea creativității și inițiativei la copiii din centrele de plasament, este trecerea acestora de la situația de receptori, primitori ai sprijinului, la situația de ofertanți ai ajutorului și sprijinului lor, în funcție de ideile de proiecte pe care le vor dezvolta. Ei se vor detașa de statutul celor care au nevoie mereu de ajutor și vor conștientiza că ei înșiși pot oferi ajutor comunității în care trăiesc” a declarat Elena Filiche – DGASPC Iasi.

  Bugetul total al proiectului are o valoare de 56.924 Euro din care 50.885,60 Euro contribuția finanțatorului și 6.038,40 Euro, contribuția Fundației COTE.

   Acum este: Lun 30 Mar 2020 - 9:56