Cultura pentru toti

Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.
Cultura pentru toti

Pentru toti cei interesati de nivelul de cultura al romanilor


    VOLUNTARIAT ÎN FRANŢA PRIN PROGRAMUL AMICUS

    Maier
    Maier
    Admin


    Numarul mesajelor : 913
    Data de inscriere : 06/02/2009
    Varsta : 76
    Localizare : Ashkelon,Israel

    VOLUNTARIAT ÎN FRANŢA PRIN PROGRAMUL AMICUS Empty VOLUNTARIAT ÎN FRANŢA PRIN PROGRAMUL AMICUS

    Mesaj  Maier Vin 19 Mar 2010 - 11:39

    Asociaţia Millennium Center recrutează tineri pentru un stagiu de voluntariat în cadrul programului AMICUS, în Franta, în oraşele Marsilia şi/sau Avignon, în care vor pleca în stagii de câte o lună, 50 de tineri români cu oportunităti reduse (vezi mai jos detalii)* şi vârsta cuprinsă între 18 si 28 de ani. Acestia se vor implica într-un proiect de relaţionare cu tineri din diverse medii, vor participa la realizarea unui documentar despre comunitatea gazdă, organizarea unei expoziţii fotografice tematice, galerii fotografice si vor edita o revista electronică.



    Stagiul se va deşfăşura în trei etape :

    Etapa I : 15 iunie - 15 iulie 2010 (17 voluntari)

    Etapa a II-a : 15 iulie – 15 august 2010 (17 voluntari)

    Etapa a III-a: 15 august – 15 septembrie 2010 (16 voluntari)

    ____________ _________ _________ _________ _________ _______

    Programul acoperă:

    transport intern si international

    cazare si masă

    asigurare medicală

    bani de buzunar

    mentorat

    acces la activităţi

    consiliere şi integrare

    ____________ _________ _________ _________ ____

    Criterii de selectie:

    responsabilitate

    deschidere, flexibilitate

    motivatie/interes

    spirit de initiativă

    abilităti de muncă în echipă



    Pentru a participa:

    Informează-te!

    Accesează website-ul proiectului la adresa: www.agoratineret. ro si află cele mai noi informatii cu privire la proiect, scrie-ne un e-mail la adresa center.mill@ gmail.com sau contactează-ne telefonic la nr. 0731 342 062.

    Înscrie-te!

    Accesează website-ul proiectului la adresa: www.agoratineret. ro si urmează procedura de înscriere prezentată. Asigură-te că îndeplinesti criteriile mentionate, completează-si CV-ul si formularul de aplicaţie şi trimite-le pe adresa center.mill@ gmail.com.



    Participă la cursurile de formare, si pregăteste-te să mergi în Franta!



    Programul AMICUS are scopul de a intensifica eforturile Uniunii Europene în spaţiul mobilităţii tinerilor din Uniunea Europeana prin oferirea posibilităţii de a da o dimensiune transnatională plasării tineretului în activităti civice si de voluntariat, promovarea dezvoltării unui cadru european care să faciliteze actiuni în sensul oferirii de oportunităţi de voluntariat pentru tinerii din statele membre UE.



    Proiectul „AGORA” este un proiect desfășurat cu ajutorul programului AMICUS, oferind tinerilor cu vârsta între 18 si 28 de ani oportunitatea de a desfăsura activităti în folosul comunitătii locale de rezidentă dar si a altor comunităti locale din alte tări în diferite domenii cum ar fi cel social, cultural, educational.



    În cadrul acestui proiect voluntarii vor participa la realizarea unui documentar despre comunitatea gazdă, conceput pe baza unor rapoarte si interviuri desfăşurate în prealabil, la postarea materialelor create în cadrul platformei electronice a proiectului si promovarea acestora, administrarea website-ului proiectului, organizarea unei expozitii fotografice tematice, crearea unei galerii fotografice si a unei galerii de filmuleţe ale proiectului, editarea si diseminarea revistei electronice a proiectului.



    De asemenea, voluntarii vor avea posibilitatea de a se dezvolta personal prin implicarea într-un proiect de relationare cu tineri din divese medii, de a-si asuma responsabilitatea pentru întelegerea problemelor comunitătii si a actiona în consecintă pentru solutionarea sau diminuarea lor, a participa la un schimb de experienţă personală precum si a-si îmbunătăti practica profesională.



    Drept voluntar poți întâmpina și următoarele provocări de mai jos, listam aici cateva pentru a completa o imagine realista a ceea ce inseamna un stagiu de voluntariat si pentru a-i pregati pe cei interesati:

    - atitudini sau comportamente diferite;

    - diversitate culturală, lingvistică si/sau de o altă conotatie (ex. punctualitate, mod de organizare, perceptie a timpului, etc.)

    - posibile dificultăti de integrare într-un grup de voluntari ce provin din diverse medii si cu diverse caracteristici, personalităti si sau caractere

    - posibile dificultăti de integrare într-o nouă cultură si într-un grup de o altă nationalitate, etnie, cultură

    - posibile dificultăti de adaptare la noi obiceiuri, traditii sau perspective religioase sau de o altă natură

    - posibile dificultăti de adaptare la un mediu de trai în comun (în unele cazuri poate chiar adaptare la un mediu total diferit de cel cunoscut; ex. va exista si posibilitatea asigurării cazării în camping, etc.), de muncă si lucru în echipă, de împărtire a unui spatiu comun de trai împreună cu alti voluntari participanti, etc.

    - posibile dificultăti de adaptarea la un mediu nou si la situatii de viată noi



    Stagiul de voluntariat este o oportunitate de dezvoltare personală a participantilor, si nu o formă de turism plătit. Astfel spus, voluntarii vor vea si anumite responsabilităti si/sau vor fi nevoiti să se adaptaze la anumite conditii ce se pretează la un stagiu transnational de acest fel.

    ____________ _________ _________ _________ _______

    Asociaţia Millennium Center

    Str. Unirii nr. 5, et. 2 , ap. 4, Arad

    center.mill@ gmail.com

    0731 342 062

    0357 40 85 24

    ____________ _________ _________ _________ _________ ________

    * Tinerii cu oportunităţi reduse sunt tineri dezavantajaţi faţă de alţii, datorită unor situatii sau obstacole menţionate în lista ne-exhaustivă de mai jos. În anumite contexte, astfel de situatii sau obstacole blochează accesul efectiv al tinerilor la educatia formală şi non-formală, mobilitatea şi participarea transnaţională, cetăţenie activă, încurajare şi includere în societate în ansamblu.



    · Obstacole sociale: tineri discriminaţi pe motive de gen, etnie, religie, orientare sexuală, dizabilităţi etc.; tineri în situaţii precare; părinţi tineri şi/sau singuri; orfani; tineri din familii dezorganizate.

    · Obstacole economice: tineri cu un standard redus de trai, venituri scăzute, dependenţă de sistemul de asigurări sociale; în situaţie de şomaj pe termen lung sau sărăcie;

    · Dificultăţi educaţionale: tineri cu dificultăţi de învăţare; tineri care s-au retras din sistemul de învătământ formal; tineri cu rezultate scolare slabe;

    · Diferenţe culturale: tineri imigranti sau refugiati, ori descendenti ai unor familii imigranti sau refugiati; tineri apartinând unei minorităti nationale sau etnice; tineri cu probleme de adaptare lingvistică si includere culturală.

    · Probleme de sănătate: tineri cu probleme cronice de sănătate, dar care le permit participarea la activitătile proiectul mentionat;

    · Obstacole geografice: tineri din zone izolate sau rurale; tineri locuind pe insule mici sau în regiuni periferice; tineri din zone urbane cu probleme; tineri din zone cu servicii deficitare (transport public limitat, facilităti reduse, sate abandonate, etc.)

      Data/ora curentă este: Mier 13 Noi 2024 - 9:35