Cultura pentru toti

Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.
Cultura pentru toti

Pentru toti cei interesati de nivelul de cultura al romanilor


    "Casa de Cultură a Sindicatelor din Cisnădie doreşte colaborare cu Primăria oraşului"

    Admin
    Admin
    Admin


    Numarul mesajelor : 608
    Data de inscriere : 04/02/2009
    Varsta : 75
    Localizare : Ashkelon, Israel

    "Casa de Cultură a Sindicatelor din Cisnădie doreşte colaborare cu Primăria oraşului" Empty "Casa de Cultură a Sindicatelor din Cisnădie doreşte colaborare cu Primăria oraşului"

    Mesaj  Admin Lun 23 Feb 2009 - 19:59

    Referitor la articolul apărut în Tribuna, joi, 17 mai 2007: Noi, Consiliul de Administraţie al Casei de Cultură a Sindicatelor din Cisnădie, am dorit de la bun început o colaborare cu conducerea Primăriei Cisnădie, la fel şi Confederaţiile Sindicale Centrale, de care aparţinem.

    Pentru o informare corectă, care poate fi verificată de oricine doreşte, în câteva minute, vreau să spun, ceea ce ştiu toţi cetăţenii care convieţuiesc în Cisnădie şi mai ales care cunosc situaţia de dinainte de Revoluţie, că această Casă de Cultură a fost construită de membrii sindicatului, în anii '60 şi nu în '50, şi a fost cedată fostului UGSR, în anul 1962. Din acel an până în prezent, Casa de Cultură aparţine sindicatelor.

    În anul 1995, toate casele de cultură din ţară s-au constituit într-o Asociaţie Naţională a Caselor de Cultură ale Sindicatelor din România, în număr de 51 de instituţii, cu personalitate juridică, subordonate Confederaţiilor Naţionale Sindicale. Printr-o hotărâre judecătorească definitivă şi irevocabilă, Casa de Cultură a Sindicatelor din Cisnădie s-a întabulat în anul 1998, la Asociaţia Naţională a Caselor de Cultură ale Sindicatelor din România.

    În anul 2001, Consiliul Local al oraşului Cisnădie împreună cu primarul oraşului a cuprins în inventarul bunurilor care aparţin domeniului public al oraşului şi Casa de Cultură a Sindicatelor, trecând în inventar la poziţia 946 doar Casă de Cultură, pe altă stradă, str. Ţesătorilor nr. 1 şi nu Sibiului nr. 1, dezinformând Consiliul Judeţean Sibiu şi Guvernul României, care nu ştiau că instituţia are proprietar. În baza acestui fals, neţinând cont nici de Legea 292/2003 art. 3 alin. 2 - a) (Casa de Cultură ca instituţie de interes public cu personalitate juridică poate funcţiona în oraşe şi municipii şi, în subordinea sindicatelor sau a altor organizaţii). Primarul oraşului a trimis o adresă Serviciilor Cărţii Funciare, prin care solicita întabularea Casei de Cultură în domeniul public al oraşului. Astfel s-a întabulat peste o Hotărâre de Guvern şi peste o hotărâre judecătorească definitivă şi irevocabilă - în domeniul public al oraşului Cisnădie. Noi am făcut plângere penală pentru acest abuz în serviciu.

    În data de 21 februarie 2007, domnul primar Krech Johann împreună cu domnul viceprimar Huja Gheorghe însoţiţi de aproximativ 20 de persoane au spart Casa de Cultură a Sindicatelor din Cisnădie fără nicio hotărâre judecătorească, au pus lacăte pe toate intrările şi ne-au schimbat firma, au depozitat într-o încăpere cărţi, astfel au obstrucţionat activitatea. Pentru acest abuz ANCCSR a făcut plângere penală.

    Până la aceste obstrucţionări, noi ne-am desfăşurat activitatea normal, colaborând cu instituţiile de cultură din judeţ şi din ţară, trimiţând formaţii la concursuri şi la zilele oraşelor. În Casa de Cultură funcţionează două cursuri de calificare autorizate, un club de culturism, formaţii de muzică dance, am avut şi dansuri moderne, iar formaţia de dansuri populare a Primăriei a repetat la noi în scenă, fără să le percepem chirie pentru sală.

    Discoteca este dotată foarte bine, se poate vedea oricând, dar Primăria nu-i eliberează autorizaţie de funcţionare. Mai avem un club de biliard, tenis de masă, table.

    Noi suntem deschişi la colaborare cu oricine doreşte şi mai ales cu Primăria oraşului, putem împreună să deschidem biblioteca, să facem spectacole, să avem o activitate normală.

    Printr-un contract de asociere s-ar stinge toate litigiile şi toată lumea ar avea de câştigat.

    Directorul Casei de Cultură a Sindicatelor Cisnădie, Nicolae DRAGOSIN

    Sursa: www.tribuna.ro, 29.05.2007

      Data/ora curentă este: Joi 2 Mai 2024 - 13:13