Cultura pentru toti

Pentru toti cei interesati de nivelul de cultura al romanilor


  Centru cultural de 336 milioane de lei la Cluj-Napoca

  Maier
  Maier
  Admin

  Numarul mesajelor : 913
  Data de inscriere : 06/02/2009
  Varsta : 71
  Localizare : Ashkelon,Israel

  Centru cultural de 336 milioane de lei la Cluj-Napoca Empty Centru cultural de 336 milioane de lei la Cluj-Napoca

  Mesaj  Maier la data de Vin 25 Feb 2011 - 10:35

  Primăria Cluj-Napoca vrea să construiască un centru cultural, care să cuprindă o clădire pentru sediul Filarmonicii şi alte spaţii cu caracter cultural, şi estimează că proiectul va avea o valoare de 336 milioane lei, fără TVA, informează Mediafax.

  Conform unui anunţ de intenţie publicat de instituţie, data prevăzută pentru începerea procedurilor de atribuire a contractului pentru construcţia sediului Filarmonicii este 15 aprilie.

  Reprezentanţii instituţiei au precizat că valoarea estimată a contractului din acest anunţ include şi finanţarea altor obiective, care vor fi stabilite în luna martie.

  "La 5 martie un juriu internaţional va analiza ofertele depuse de mai multe firme de arhitectură şi o va stabili pe cea câştigătoare", au afirmat reprezentanţii primăriei.

  Astfel, proiectul final ar putea cuprinde şi o zonă de parcări, săli expoziţionale, o bibliotecă, dar şi o clădire de birouri sau un hotel.

  "Pentru restul proiectului se va încerca atragerea unor investiţii private, prin noua lege a parteneriatelor de tip public-privat", au mai spus reprezentanţii instituţiei.

  Primăria Cluj-Napoca a anunţat în 2008 că intenţionează să contracteze lucrări de construcţie a clădirii în care va funcţiona Filarmonica de Stat Transilvania Cluj, proiect cu o valoare estimată de până la 64,3 milioane de lei, neconcretizat însă până în prezent.


  Ovidiu Petrovici, "Roamania Libera", 23 februarie 2011

   Acum este: Lun 25 Mai 2020 - 1:46