Cultura pentru toti

Pentru toti cei interesati de nivelul de cultura al romanilor


  Casa Creanga de la Manastirea Golia, Iasi

  Maier
  Maier
  Admin

  Numarul mesajelor : 913
  Data de inscriere : 06/02/2009
  Varsta : 71
  Localizare : Ashkelon,Israel

  Casa Creanga de la Manastirea Golia, Iasi Empty Casa Creanga de la Manastirea Golia, Iasi

  Mesaj  Maier la data de Mier 2 Mar 2011 - 20:49

  „Pe urmele lui Ion Creangă în Iași"

  Asociația „Centrul de Promovare Turistică" Iași cu susținerea Consiliului Județean Iași în colaborare cu Direcția Județeană pentru Cultură, Culte și Patrimoniu Național Iași și cu sprijinul Teatrului Luceafărul Iași și Muzeului Literaturii Române Iași , avînd ca partener media-Radio Iași, anunță includerea în circuitul turistic a Casei Creangă din incinta Mănăstirii GOLIA deschizând acest obiectiv publicului spre vizitare, pe data de 1 Martie 2011, data nașterii scriitorului.

  În același context, în perioada 1 Martie 2011 - 1 Aprilie 2011 în Turnul Goliei va putea fi vizitată expoziția „Pe urmele lui Ion Creangă în Iași". Veți avea ocazia să admirați marionete din piesele lui Ion Creangă ce au jucat pe scena Teatrului Luceafărul Iași și fotocopii după documente importante din viața scriitorului.

  În aceasta casă diaconul și scriitorul Ion Creangă a locuit între anii 1866-1871, perioadă în care a slujit în Biserica Golia.
  Vizitatorii vor avea ocazia să retrăiască momente din epoca respectivă, aerul anilor 1860 fiind dat atât de obiectele expuse în Casa Creangă cât și de imaginile expuse în expoziția din Turnul Goliei. Asociația „Centrul de Promovare Turistică" Iași propune publicului interesat un traseu turistic cu toate clădirile din Iași pe unde a trecut Ion Creangă și și-a lăsat amprenta.

  Scopul acestui eveniment este acela de a face cunoscut acest monument de o mare valoare istorică și culturală, acest proiect încadrându-se în strategia Asociației „Centrul de Promovare Turistica" Iași de promovare a Ansamblului Monument Istoric Mănăstirea Golia, strategie ce va culmina cu introducerea în circuitul turistic al Ansamblului Monument Istoric Mănăstirea Golia.

  Programul de vizitare a Casei Creangă și a Turnului Goliei, în perioada 1 Martie 2011 – 1 Aprilie 2011, este de Luni până Vineri între orele 11.00-17.00 și Sâmbăta între orele 10.00-14.00.

  Prețul biletelor de vizitare este stabilit astfel:
  - pentru grupuri de elevi de minim 10 persoane, prețul biletului este de 2 lei/pers
  - pentru elevi, individual prețul biletului este de 3 lei/pers
  - pentru adulți , individual , prețul biletului este de 4 lei/pers


  Vă stăm la dispoziție pentru orice informații suplimentare privind expoziția și o posibilă colaborare ulterioară.

  Cezar CIRLAN
  Consilier Marketing – Departament Implementare Proiecte
  Asociaţia Centrul de Promovare Turistică Iaşi
  E-mail: cirlan.cezar@gmail.com
  Telefon/Fax: 0332/408.549
  Site: www.iasi-info.ro

   Acum este: Lun 25 Mai 2020 - 0:59