Cultura pentru toti

Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.
Cultura pentru toti

Pentru toti cei interesati de nivelul de cultura al romanilor


    Educatia urbana se desfasoara si la periferie

    Admin
    Admin
    Admin


    Numarul mesajelor : 608
    Data de inscriere : 04/02/2009
    Varsta : 75
    Localizare : Ashkelon, Israel

    Educatia urbana se desfasoara si la periferie Empty Educatia urbana se desfasoara si la periferie

    Mesaj  Admin Mar 10 Noi 2009 - 20:58

    Asociatia Komunitas implementeaza in perioada mai 2009 – mai 2010 proiectul de educatie urbana “Mai aproape de viitor”, finantat de Guvernele Islandei, Principatului Liechtenstein si Norvegiei, prin Mecanismul Financiar al Spatiului Economic European.

    Proiectul se adreseaza unor probleme complexe cum ar fi: lipsa participarii tinerilor de la deciziile legate de mediul in care locuiesc si de viitorul orasului lor; lipsa solidaritatii sociale intre categorii socio-economice si generatii diferite de tineri; accesul redus al copiilor din cartiere defavorizate la un proces educational potrivit nevoilor lor, la mobilitate socio-culturala si la auto-reprezentare.

    Proiectul are ca beneficiari tineri din 4 institutii educationale partenere: Scoala Generala nr. 136, Scoala Generala nr. 114, Colegiul National “George Cosbuc” si Liceul Teoretic “Ion Neculce”. In cadrul proiectului, tinerii participanti beneficiaza de metode nonformale de educatie: invatare prin joc si aventura, explorare urbana, plimbari urbane, demersuri de urbanism participativ si antropologie urbana, expozitii si interventii artistice in spatiul public.

    Activitatile desfasurate in primele 6 luni ale proiectului au cuprins: explorari si plimbari urbane in Bucuresti si Brasov, vizionari de filme tematice, mici interventii artistice urbane (in curtea Scolii Generale 136 si intr-un parculet din zona Piata Constitutiei). In continuare, proiectul va aplica metode active de participare: fotografie explorativa, demersuri de antropologie urbana si urbanism participativ, pe intelesul copiilor si tinerilor.

    In acest stadiu al proiectului, Komunitas transmite publicului citeva intrebari ale copiilor de la Scoala Generala nr. 136 din Prelungirea Ferentari: Ghetoul nu este tot “acasa”? De ce unele cladiri de locuinte sunt pazite si nu ai voie sa intri in ele? Nu tot oameni locuiesc acolo? De ce in zonele centrale sunt parcuri mai mari si mai frumoase? De ce la noi in cartier nu exista locuri de joaca?

    Impreuna cu copiii, Komunitas va invita sa va ganditi la intrebarile de mai sus, iar daca veti gasi raspunsuri, sa va imaginati modalitati alternative prin care “ne-am putea folosi impreuna orasul mai bine si prin care am putea dezvolta legaturi socio-culturale (functionale) intre periferiile orasului si centru”.

    Pentru detalii legate de activitatile proiectului, komunitas.ro@gmail.com, Miruna Tirca - coordonator proiect.

      Data/ora curentă este: Joi 2 Mai 2024 - 13:34