Cultura pentru toti

Vrei să reacționezi la acest mesaj? Creați un cont în câteva clicuri sau conectați-vă pentru a continua.
Cultura pentru toti

Pentru toti cei interesati de nivelul de cultura al romanilor


  Ce cred beneficiarii ?

  Admin
  Admin
  Admin

  Numarul mesajelor : 608
  Data de inscriere : 04/02/2009
  Varsta : 72
  Localizare : Ashkelon, Israel

  Ce cred beneficiarii ? Empty Ce cred beneficiarii ?

  Mesaj  Admin la data de Mier 11 Feb 2009 - 9:16

  Cu totii am fost, suntem si vom fi beneficiari ai Asezamintelor Culturale (tip Casa de Cultura, Biblioteca, Muzeu, etc.). Ele sunt facute pentru noi, nu noi pentru ele.

  Va invit sa va spuneti parea (laudativa sau critica) despre activitatea lor.
  alinutza
  alinutza

  Numarul mesajelor : 13
  Data de inscriere : 11/02/2009

  Ce cred beneficiarii ? Empty Bucovina

  Mesaj  alinutza la data de Mar 17 Feb 2009 - 9:14

  Vizitând oraşul montan Gura Humorului şi Suceava, paşii m-au purtat prin unicul şi minunatul Muzeu al Obiceiurilor Populare din Bucovina( Gura Humorului).În dorinţa de a cunoaşte rădăcinile românului vizitasem multe muzee de cultură şi artă populară. Aici însă am gasit ceea ce nu mai găsisem niciunde: ţăranca cu fusul în mână, în portul tradiţional, aşteptând la masa scundă, în odaia împodobită cu rodul muncii sale, torcând din caier firul de lână atât de preţios. Am petrecut aici Noaptea Sfântului Andrei( 29 spre 30 noiembrie) păzind usturoiul, noaptea Anului Nou- colindaţi de ceata din Udeşti,pregatirea anului agrar- februarie,pe 17 martie Alexiile- reorganizarea stupinelor, Paştele- participând la sfinţirea bucatelor, Nedeia de Sf. Ilie( mijlocul verii pastorale)şi multe alte evenimente importanta, insoţiţi fiind de ghidul muzeului, om cu har şi mândru că este român şi că poate ajuta la regăsire. Vatra parcă transmitea căldură chemând pe cei ai casei să se adune la ceas de cină şi de poveste, în curte aşteptau colindători. Am primit astfel feciorii cu Ursul, Cu Capra. Bărdaca cu licori rubinii, colacul, mere, nuci, plăcinte le-au fost răsplata. Timpul a trecut încet şi întregul sat s-a strâns la zi de sărbătoare: într-o sală, cu mic cu mare, participau, alături de cruce, în faţa frumos meşteşugitelor porţi de lemn, la viaţa satului. Horă cea mărunt, mărunt învârtită de tinerii, în minunatul port tradiţional, făcea ca din opinci să sară scânteie, iar pe chipuri să răsară bucurie şi voie bună... Dar cuvintele nu pot cuprinde ceea ce ochiul şi sufletul ar pătrunde altfel. Vă invit,dar, în Bucovina!
  alinutza
  alinutza

  Numarul mesajelor : 13
  Data de inscriere : 11/02/2009

  Ce cred beneficiarii ? Empty De la Eficienta la Armonie

  Mesaj  alinutza la data de Joi 19 Feb 2009 - 23:13

  "...adevărata călătorie spre cele mai importante descoperiri nu constă în a căuta noi teritorii, ci în a găsi un nou mod de a privi lucrurile..." Marcel Proust
  Acest motto aştepta pe ecran, când păşind în una dintre sălile de festivitate ale Muzeului de Artă, Ploieşti, curiozitate şi nerăbdarea mă marcau. Cine era acest Lector Dr.Ing. Florin Munteanu? Ce aveam să aflu de la dânsul?...un om se plimba prin faţa ecranului, aşteptând sosirea invitaţilor. Aveam să aflu că reprezenta Centrul pentru Studii Complexe- centru UNESCO. A fost prezentată o viziune transdisciplinară asupra evoluţiei Omului., animată de asumarea misiunii de a promova în România Ştiinţa Complexităţii, ştiinţă ce încearcă să opereze pe graniţa dintre discipline prin inventare şi prin adaptare. Întrebarea era cum valorificăm creativitatea extraordinară( de care dispunem ca naţie), într-un fel de CLACă socială? Nu avem viziune: facem recensământul oamenilor, nu al abilităţilor lor! "Mi-aş dori să se închidă în România fabrica de motivaţie!", comunica d. Munteanu. Aproximativ o oră şi jumătate am fost captivaţi de un discurs deosebit de interesant, în care, la un moment bine ales, au intervenit Corina Popa, Liceul Pedagogic, Ploieşti cu recital de poezie "Ai grijă de cuvinte"( Nicolae-Nicoară Horia) şi basul Robert Farcaş, acompaniat la pian de prof. Cristina Ionescu( mulţumiri d-nei inspectoare ISJPh.Rodica Georgescu pentru sprijinul acordat). Toate aceste bucurii ale spiritului şi ale minţii nu s-ar fi putut reliza fără implicarea doamnelor de la "Clubul Diana", al Casei de Cultură" I.L.Caragiale", din Municipiul Ploieşti. Felicitări Doamnelor!

  www.terranexus.ro Programul de educaţie şi de informare nonformală
  www.nexustsv.ro
  alinutza
  alinutza

  Numarul mesajelor : 13
  Data de inscriere : 11/02/2009

  Ce cred beneficiarii ? Empty Scoala de Iarna a Educatiei de Excelenta

  Mesaj  alinutza la data de Lun 23 Feb 2009 - 17:38

  Azi am primit un mail de la o colegă, o persoană de excelenţă. Iată-l:
  Dragi traineri, Dragi organizatori, Dragi colegi,
  A fost minunat sa va intalnesc si sa invat de la voi si cu voi. Fiecare dintre voi mi-ati atins universul in mod unic si irepetabil si va multumesc mult la toti si fiecaruia in parte. Cateva din impresiile traite la aceasta minunata Scoala s-au materializat intr-un articol. Va invit sa-l cititi. Se numeste Am fost in ‘Castalia' - Educatia de excelenta va face posibil frumosul joc al inteligentelor multiple, si in Romania ,
  la linkul: http://epochtimes-romania.com/articles/2009/02/article_27111.html
  ...mă pregăteam însă-mi să scriu câteva rânduri, dar Lidia mi s-a părut deosebit de inspirată!

  Continut sponsorizat

  Ce cred beneficiarii ? Empty Re: Ce cred beneficiarii ?

  Mesaj  Continut sponsorizat


   Acum este: Sam 5 Dec 2020 - 14:12