Cultura pentru toti

Vrei să reacționezi la acest mesaj? Creați un cont în câteva clicuri sau conectați-vă pentru a continua.
Cultura pentru toti

Pentru toti cei interesati de nivelul de cultura al romanilor


  Atelier de pictura: stiluri si mari pictori

  Maier
  Maier
  Admin

  Numarul mesajelor : 913
  Data de inscriere : 06/02/2009
  Varsta : 72
  Localizare : Ashkelon,Israel

  Atelier de pictura: stiluri si mari pictori Empty Atelier de pictura: stiluri si mari pictori

  Mesaj  Maier la data de Sam 27 Feb 2010 - 9:56

  Cursul “Atelier de pictura: stiluri si mari pictori” incepe pe data de 15 martie, de la ora 18.30, in cadrul Fundatiei Calea Victoria.

  Facem cunostinta cu o parte din arta sfarsitului de secol XIX si inceputului de secol XX – Vincent Van Gogh, Henri Rousseau, Gustav Klimt, Wassily Kandinsky, Joan Miro iar, in final, fiecare cursant va avea 5 picturi pe panza in 5 stiluri diferite.

  Atelier 1. Il descoperim pe Van Gogh si picturile lui ce degaja o adevarata forta magica, incercam sa-i aflam secretele. Invatam sa folosim pensulatii libere, pline de nerv, folosim diviziunea tonului cromatic.
  “Peisaj”, acrilic pe panza.

  Atelier 2. Descoperim pictura naiva si pe cel mai autentic reprezentant al acestui curent, Henri Rousseau zis Vamesul. Vedem in lucrarile lui cum comunica, departe de orice conventie, impresiile asupra lumii. Asta vom incerca si noi sa facem, inspirati de Rousseau si de nostalgia pt paradisul pierdut pe care o avem cu totii.
  “Jungla, peisaj exotic” , acrilic pe panza.

  Atelier 3. De data asta mergem inspre pictura decorativa, folosim tentele plate in culori pastelate alternandu-le cu tonuri intense, cream ritmuri, folosim elemente ornamentale geometrice si florale, exact asa cum facea si Gustav Klimt la 1900.
  ” Pomul vietii ” , acrilic pe panza ( invatam sa folosim foita de schlagmetal – ce imita foita de aur ).

  Atelier 4. La inceputul cursului am incercat sa redam dar mai mult sa interpretam lumea reala, peisajul, s-o trecem prin filtrul sensibilitatii noastre. Acum am ajuns la abstractizare, incercam sa cream din semne, linii, pete si volume o alta realitate asa cum a facut si Wassily Kandinsky si a lui grupare Blaue Reiter.
  “Vibratii”, acrilic pe panza.

  Atelier 5. Am ajuns la Joan Miro, pictor spaniol ce a avut o prima faza cubista pt ca, dupa 1925 sa adere la suprarealism, dar un suprarealism primitiv, naiv, cu imprumuturi masive din desenele copiilor. Invatam sa stilizam, sa reducem la esential elementele peisajului, ale lucrurilor si fiintelor, toate devenind o serie de semne ce se organizeaza intr-o compozitie aparent abstracta dar care la o privire mai atenta isi are programul realist.
  “Fir de iarba, insecte, pesti, pasari”, tehnica mixta.

  Pentru inscrieri trimite-ti un mail la: contact@victoriei.ro.

  Mai multe detalii pe site-ul www.fundatiacaleavictoriei.ro.

   Data/ora curentă este: Sam 23 Ian 2021 - 11:57