Cultura pentru toti

Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.
Cultura pentru toti

Pentru toti cei interesati de nivelul de cultura al romanilor


    Civil Society Dialogue - II: Culture and Arts

    Maier
    Maier
    Admin


    Numarul mesajelor : 913
    Data de inscriere : 06/02/2009
    Varsta : 76
    Localizare : Ashkelon,Israel

    Civil Society Dialogue - II: Culture and Arts Empty Civil Society Dialogue - II: Culture and Arts

    Mesaj  Maier Joi 4 Mar 2010 - 21:55

    Republica Turcia, prin Central Finance and Contracts Unit (CFCU), a lansat cererea de propuneri Civil Society Dialogue - II: Culture and Arts pentru promovarea dialogului si a intelegerii intre societatile civile din Turcia, alte tari candidate si Uniunea Europeana in domeniul culturii si artei. Sprijinul financiar este oferit de Uniunea Europeana prin Instrumentul de Asistenta de Preaderare (IPA).

    Obiectivul global al cererii de propuneri este stabilirea unui cadru de cooperare si de sprijin pentru stabilirea de parteneriate, promovarea dialogului dintre societatile civile din Turcia si Uniunea Europeana in domeniul culturii, crearea ocaziilor de a coopera pentru operatorii culturali si organizatiile care lucreaza in domeniul culturii si artelor.

    Obiectivele specifice ale cererii de propuneri sunt: stabilirea de relatii de cooperare pe termen lung, parteneriate si retele intre societatile civile din Turcia, Uniunea Europeana si alte tari candidate in domeniul culturii si artei; promovarea dialogului cultural si a intelegerii intre societatile civile din Turcia, Uniunea Europeana si alte tari candidate.

    Bugetul total disponibil este de 1.800.000 de euro. Subventia minima pentru un proiect este de 50.000, iar cea maxima de 150.000 de euro. Subventia nu poate reprezenta mai putin de 50% din totalul costurilor eligibile ale proiectului si nici nu poate depasi 90% din totalul costurilor eligibile ale proiectului.

    Pentru a fi eligibil, solicitanul trebuie sa fie organizatie neguvernamentala (ONG) si nonprofit, cu personalitate juridica si cu sediul intr-un stat membru al Uniunii Europene sau in Turcia si sa fie direct responsabil pentru pregatirea si managementul actiunii.

    Durata proiectului va fi cuprinsa intre 9 si 15 luni.

    Proiectele propuse ar trebui sa se inscrie intr-una sau mai multe din cele trei arii prioritare din domeniile culturii si artei: 1. Promovarea activitatilor de retea si de parteneriate durabile, 2. Ridicarea gradului de constientizare, facilitand dialogul si intelegerea reciproca, 3. Promovarea initiativelor, ideilor si productiilor inovatoare

    Activitatile se pot derula in una sau mai multe din urmatoarele tari: Turcia, statele membre ale Uniunii Europene, tarile candidate.

    Proiectele ar trebui sa urmareasca stabilirea de parteneriate de cooperare pe termen lung si crearea de retele, precum si promovarea dialogului cultural si a intelegerii intre societatile civile din Turcia, statele membre ale Uniunii Europene si alte tari candidate. Vor fi considerate eligibile urmatoarele tipuri de actiuni, cu conditia sa fie parte a unui proiect coerent: organizarea de targuri, concerte, circulatia de colectii de arta, organizarea de manifestari, concursuri si ceremonii de acordare, pregatirea sau difuzarea de documentare, schimbul de cunostinte in ceea ce priveste studiile arheologice, organizarea de / participarea la congrese, conferinte, seminarii, simpozioane, ateliere de lucru, organizarea de / participarea la expozitii, spectacole si activitati artistice similare, atragerea unui public cat mai larg, activitati de constientizare legate de dialogul cu societatea civila, difuzarea de informatii prin site-uri, newsletter-uri, mass-media si prin alte mijloace, formarea de retele, crearea de filme de scurt metraj etc.

    Termenul limita de depunere a proiectelor este 3 mai 2010.

    Documentele pentru aplicatie sunt disponibile pe pagina https://webgate.ec.europa.eu/europeaid/online-services/index.cfm?ADSSChck=1267622821364&do=publi.detPUB&searchtype=AS&Pgm=7573840&zgeo=35580&ccnt=7573876&debpub=&orderby=ctr&orderbyad=Asc&nbPubliList=50&page=7&aoref=129636


    Punctul de Contact Cultural al Romaniei
    info_c2k@eurocult.ro , www.cultura2007.ro

    Centrul de Cercetare si Consultanta in Domeniul Culturii
    str. Barbu Delavrancea 57, sector 1, Bucuresti, 011353, Tel / fax: 021 316 60 60; 021 316 60 61

      Data/ora curentă este: Vin 15 Noi 2024 - 4:36