Cultura pentru toti

Pentru toti cei interesati de nivelul de cultura al romanilor


  Atelier de instrumente traditionale romanesti

  Distribuiţi
  avatar
  Maier
  Admin

  Numarul mesajelor : 913
  Data de inscriere : 06/02/2009
  Varsta : 70
  Localizare : Ashkelon,Israel

  Atelier de instrumente traditionale romanesti

  Mesaj  Maier la data de Vin 21 Ian 2011 - 12:41

  Va invitam la o serie de workshopuri despre citeva dintre instrumentele traditionale romanesti,dedicate copiilor, care se vor desfasura de doua ori pe luna in zilele de miercuri ( prima si a treia miercure din luna) incepind cu 2 februarie ora 17 la Clubul Taranului Roman. Bilet intrare 10 lei.

  Marca Trei parale


  O şezătoare cu fluiere şi poveşti. Cu trupa “Tropăiele”

  Atelier despre instrumentele traditionale romanesti pentru copii cu vârstă minimă 5 ani.

  Ne propunem apropierea copiilor de instrumentele muzicale traditionale romanesti, de basmul popular si, in general, de traditiile romanesti printr-un atelier ce va imbina crampeie de teatru, muzică, joc, dans, improvizatie, voie buna si multa, multa copilărie.

  În cadrul acestor ateliere vor fi prezentate numeroase instrumente tradiţionale româneşti (diverse instrumente de suflat: fluiere, caval, cimpoi, instrumente cu corzi: cobză, braci, ţambal diferite instrumente de percuţie: drâmbă, tobă, dairea) etc.

  Apoi, copiii vor realiza împreună cu noi fundalul sonor al unui basm cu ajutorul unor instrumente nonconventionale: betisoare, clopoţei, scoici, beţisoare, pietricele etc. Nici teatrul nu va fi uitat. Cu ajutorul unui moment de teatru de umbre – ce-i care nu-l cunosc îl vor descoperi acum – vor trebui să recunoască timbrul instrumentelor folosite in piesă. Momentul de teatru va fi in sine o încântare vizuală şi auditivă. În fine, atelierul se va încheia cu un mic moment de dans: copii vor fi invitati sa se prinda in joc pe melodia fluierului.


   Acum este: Vin 18 Ian 2019 - 13:59