Cultura pentru toti

Pentru toti cei interesati de nivelul de cultura al romanilor


  Proiectii scurt-metraje pe cladiri - A wall is a screen

  Distribuiţi
  Admin
  Admin
  Admin

  Numarul mesajelor : 608
  Data de inscriere : 04/02/2009
  Varsta : 70
  Localizare : Ashkelon, Israel

  Proiectii scurt-metraje pe cladiri - A wall is a screen

  Mesaj  Admin la data de Sam 31 Oct 2009 - 8:04

  “A Wall is a Screen” deschide seria manifestarilor organizate de Ambasada Germaniei sub titlul Zilele Culturii Germane, cu ocazia implinirii a 20 de ani de la caderea Zidului Berlinului. Bucurestenii sunt invitati duminica, 1 noiembrie, incepand cu orele 19:00, sa ia parte la proiectia unor scurtmetraje pe fatadele unor cladiri din centrul orasului.

  Turul cinematografic va incepe in Piata 21 Decembrie, la fantana de la Arhitectura, si va dura 90 de minute pe parcursul carora spectatorii vor urmari traseul Str. Biserica Enei, Str. Ion Campineanu, Calea Victoriei, Str. Matei Millo, Str. George Vraca, Str. Ion Brezoianu, Str. C-tin Milea, Str. Edgar Quinet, Str. Academiei.

  Organizatorii au selectat cu grija din arhiva de peste 10 000 de filme a Agentiei de filme de scurtmetraj din Hamburg un numar de 7 pelicule a caror tema este caderea Zidului Berlinului si evenimentele din Germania anului 1989.

  Tema este relevanta si pentru istoria noastra recenta iar cladirile pe care vor fi proiectate filmele sunt special alese in zone in care s-au desfasurat evenimentele din Decembrie 1989 si care, pe harta afectiva a bucurestenilor, marcheaza drumul spre libertate. Multe dintre cladirile pe langa care trecem zilnic si care au jucat un rol in timpul Revolutiei sunt pentru cei nascuti dupa 1989 doar niste ziduri, iar prin proiectia unor astfel de filme organizatorii spera sa le redea aura istorica pe care o merita.

  Zidurile, acesti martori tacuti ai istoriei, vor prinde viata duminica, 1 noiembrie, si vor spune povesti prin care poate au trecut si ele in anul de cumpana 1989, fie ca s-a tras in ele, fie ca pe ele s-au catarat demonstrantii pentru a-si face mai bine auzit strigatul „Jos comunismul!”, sau doar au dus mai departe mesaje de protest scrise cu graffiti.

  Organizatorii mizeaza, in primul rand, pe participarea tinerilor, mult mai dornici sa cucereasca spatiul urban si curiosi sa participe la astfel de happening-uri, dar se asteapta ca si generatiilor mature, care au trait perioada de dinainte de caderea Zidului, sa ia parte la eveniment, fiind un bun prilej de rememorare si meditatie asupra rolului Istoriei in viata noastra.

   Acum este: Mier 23 Ian 2019 - 10:19