Cultura pentru toti

Pentru toti cei interesati de nivelul de cultura al romanilor


  Alte proiectii la NCRR

  Distribuiţi
  avatar
  Maier
  Admin

  Numarul mesajelor : 913
  Data de inscriere : 06/02/2009
  Varsta : 70
  Localizare : Ashkelon,Israel

  Alte proiectii la NCRR

  Mesaj  Maier la data de Vin 28 Ian 2011 - 17:42

  Cineclubul Luni de Film il are din nou ca invitat special pe regizorul Nae Caranfil, alaturi de actorul Mircea Diaconu. Luni, 31 ianuarie, va invitam la proiectia filmului Asfalt Tango, un road movie tragicomic, premiat de Uniunea Cineastilor din Romania pentru regie, rol secundar masculin (Constantin Cotimanis si George Calinescu) si montaj (Mircea Ciocaltei).

  Miercuri este zi de documentare. De aceasta data va invitam la un film celebru Secretara lui Hitler, a carui regie este semnata de André Heller si de Othmar Schmiderer. Filmul este un montaj de secvente al unui interviu din 2002 cu Traudl Junge, cea mai tanara dintre secretarele Fuhrer-ului.

  Documentarul realizat de Andrei Ujica din peste 1000 de ore de imagini din Arhiva Nationala de Filme si Televiziunea Romana, Autobiografia lui Nicolae Ceausescu, revine in program sambata, 29 ianuarie.
  Tot atunci va asteptam la comedia muzicala poloneza propusa pentru Premiile Oscar in 2010 Tot ce imi place, de Jacek Borcuch; povestea unei iubiri si a unei formatii de punk-rock care se nasc in toiul grevelor generale din Polonia anilor ’80.

  Lourdes este filmul care i-a adus regizoarei Jessica Hausner 6 premii la Festivalurile de la Venetia, Viena si Varsovia, iar actritei Sylvie Testud, premiul pentru Cea mai buna actrita oferit de Academia Europeana de Film.

  Contesa insangerata prezinta legenda contesei Erzebet Bathory, avand o ditributie remarcabila: William Hurt, Julie Delpy (scenarista, regizoare si interpreta rolului titular), Daniel Brühl si actrita romanca Anamaria Marinca, cunoscuta mai ales pentru rolul din 4 luni, 3 saptamani si 2 zile, regizat de Cristian Mungiu.

  Va asteptam in continuare la filmul despre momentul cand a aparut Facebook, cel mai revolutionar fenomen informatic de socializare de la inceputul acestui nou secol: Reteaua de socializare, de David Fincher, marele castigator de anul acesta la Globurile de Aur.


  Program


  Autobiografia lui Nicolae Ceausescu, de Andrei Ujica
  Romania.3h. Documentar.
  29 ianuarie, 15:30

  Contesa insangerata, de Julie Delpy
  Franta. 1h 34 min. 18+. Cu: Julie Delpy, Anamaria Marinca.
  29 ianuarie, 19:00
  1 februarie, 18:30
  3 februarie, 20:30

  Tot ce imi place, de Jacek Borcuch
  Polonia. 1h 35 min. Comedie. Cu: Mateusz Kosciukiewicz, Olga Frycz, Jakub Gierszal, Andrzej Chyra. 15 +
  29 ianuarie, 21:00
  30 ianuarie, 15:30
  3 februarie, 18:30

  Lourdes, de Jessica Hausner
  Austria. Franta. 1h 33min. Drama. Cu: Sylvie Testud, Bruno Todeschini, Elina Löwensohn.
  30 ianuarie, 17:30

  Reteaua de socializare, de David Fincher
  SUA. 2h. Cu: Jesse Eisenberg, Justin Timberlake.
  30 ianuarie, 19:30
  1 februarie, 20:30

  Asfalt Tango, de Nae Caranfil
  Romania, Franta, 1h 40 min Comedie. Cu:Mircea Diaconu, Charlotte Rampling, Florin Calinescu, Constantin Cotimanis, Catalina Rahaianu
  Luni 31 ianuarie, 19:30 – Cineclub Luni de Film. Invitati: Nae Caranfil si Mircea Diaconu

  Secretara lui Hitler, de André Heller, Othmar Schmiderer
  Austria, 1h 30 min. Documentar. Cu: Traudl Junge.
  2 februarie, 19:00 si 21:00


  Pentru mai multe informatii vizitati www.muzeultaranuluiroman.ro, www.ncrr.ro, noulcinematograf.blogspot.com sau pagina de facebook Noul Cinematograf al Regizorului Roman si pagina cineclubului Luni de Film.


   Acum este: Vin 14 Dec 2018 - 23:59