Cultura pentru toti

Pentru toti cei interesati de nivelul de cultura al romanilor


  "DACIA, dragostea mea"

  Distribuiţi
  avatar
  Maier
  Admin

  Numarul mesajelor : 913
  Data de inscriere : 06/02/2009
  Varsta : 70
  Localizare : Ashkelon,Israel

  "DACIA, dragostea mea"

  Mesaj  Maier la data de Mar 3 Noi 2009 - 10:38

  Dupa avanpremiera de la Sibiu, in cadrul Festivalului Astra, documentarul de lungmetraj intitulat „Dacia, dragostea mea” va avea premiera in Romania pe data de 4 noiembrie, la Noul Cinematograf al Regizorului Roman, Studioul Horia Bernea, incepand cu ora 20:15. Scenariul si regia filmului apartin regizorilor Julio Soto si Stefan Constantinescu.

  „Dacia, dragostea mea” va putea fi vizionat in fiecare miercuri a lunii noiembrie la Noul Cinematograf al Regizorului Roman - Studioul Horia Bernea, din incinta Muzeului Taranului Roman, cat si la Institutul Francez, Sala Elvira Popescu, in perioada 20 – 26 noiembrie.

  Filmul este o portretizare plina de umor a evolutiei Romaniei, de la comunism la capitalism. Aceasta este vazuta din perspectiva celui mai carismatic simbol romanesc: automobilul Dacia. „Dacia, dragostea mea” urmareste povestile mai multor generatii de romani – de la nostalgici, pana la tineri intreprinzatori – aratand continua transformare in care se afla societatea romaneasca. Toate aceste povesti sunt legate de prezenta Daciei, care a inceput prin a fi un simbol al ambitiilor comuniste de ordin tehnologic, iar acum este deja parte din peisajul economic international.

  Julio Soto a realizat filme difuzate de National Geographic, Channel 4, TVE Spania, History Channel sau Al-Jazeera. Pentru filmele anterioare a fost premiat cu: Cel mai bun film si Cel mai bun documentar la Festivalul International de Film Brooklyn, New York (2006), Cel mai bun documentar la Festivalul de Film European Independent ECU, Premiul publicului la Festivalul de Film Documentar Punto de Vista, cat si la Documenta Madrid.

  Stefan Constantinescu este unul dintre cei mai importanti artisti romani. Impreuna cu Andrea Faciu si Ciprian Muresan a reprezentat Romania la Bienala de la Venetia din 2009. Cu filmele sale anterioare a participat la festivaluri de film internationale, printre care: Festivalul de Film Documentar Tempo de la Stockholm, Suedia, Festivalul International Transilvania de la Cluj-Napoca, Festivalul cARTfilm de la Iasi, Festivalul de Film Göteborg, Suedia.

  Documentarul „Dacia, dragostea mea” este o coproductie The Thinklab (Spania) si Hi Film (Romania), realizata cu sprijinul Programului Media al UE, Centrului National al Cinematografiei din Romania, Channel 4 – Marea Britanie, SVT – Suedia si Televiziunii Romane.

  Dupa proiectia din data de 4 noiembrie, spectatorii sunt invitati la o discutie informala despre film, la care vor participa Stefan Constantinescu si producatorii romani – Ada si Alexandru Solomon.

  Pentru mai multe detalii legate de premiera filmului „Dacia, dragostea mea”, va rugam contactati compania producatoare Hi Film – office@hifilm.ro


  Noul Cinematograf al Regizorului Roman este un proiect realizat prin fonduri Phare

   Acum este: Dum 18 Noi 2018 - 12:25