Cultura pentru toti

Pentru toti cei interesati de nivelul de cultura al romanilor


  Teatrul Masca aduce nebunia frumoasa a Parisului in metroul Bucurestean

  Distribuiţi
  Maier
  Maier
  Admin

  Numarul mesajelor : 913
  Data de inscriere : 06/02/2009
  Varsta : 70
  Localizare : Ashkelon,Israel

  Teatrul Masca aduce nebunia frumoasa a Parisului in metroul Bucurestean

  Mesaj  Maier la data de Mier 6 Ian 2010 - 10:39

  Teatrul Masca va invita Sambata, 9 ianuarie, incepand cu ora 12.00 in statia de Metrou Unirii 1, la premiera spectacolului PIERROT LUNATECUL, in regia lui Mihai Malaimare.

  Browse: Home / Bucuresti / Teatrul Masca aduce nebunia frumoasa a Parisului in metroul Bucurestean
  Teatrul Masca aduce nebunia frumoasa a Parisului in metroul Bucurestean
  By Cristinel Dadal on January 5, 2010

  Teatrul Masca va invita Sambata, 9 ianuarie, incepand cu ora 12.00 in statia de Metrou Unirii 1, la premiera spectacolului PIERROT LUNATECUL, in regia lui Mihai Malaimare.  PIERROT LUNATECUL - ultima productie a Teatrului Masca, in repertoriul spectacolelor pentru spatii neconventionale – propune publicului romanesc o tehnica inedita, pe cat de dificil de stapanit pe atat de fermecatoare : pantomima alba. In acest gen de pantomima, in linia lui Fialka, gestul traduce cuvantul. Spre deosebire de stilul impus de Marceau care uzeaza de gesturi simbol usor de recunoscut si decodificat, in pantomima alba cuvantul gest se impune de la sine si permite exprimarea unei game mai largi de situatii si trairi.

  PIERROT LUNATECUL este compus din mai multe momente de pantomima, toate avandu-l in centru, in diferite situatii, pe Pierrot, cuceritorul personaj nascut in halele pariziene, vesnic indragostit, de Colombina, de sine, de viata.

  "Daca veti avea curiozitatea sa va opriti in fata scenei pe care personajul nostru evolueaza veti avea sentimentul ca sunteti purtat de vant catre inceputul secolului al XIX a, intr-un Paris nebun care stia sa rada, sa rada cu pofta, pentru ca era sanatos, si tanar si frumos. Cand noaptea se lasa peste malurile Senei totul se opreste caci dintre sutele de gargui se ridica, rosie si tulburata, luna. Atunci, spun multi, se va fi vazut zburand catre ea, o aratare cu fata alba ca de faina, cu hainele lungi si albe si ele, ca o fantoma, ca un cantec de dragoste soptit cu foc de un trubadur intarziat. Pierrot, lunatecul Pierrot, spun unii, mai zboara si acum in noptile cu luna plina si trista.” Sunt cuvintele in care isi prezinta regizorul Mihai Malaimare spectacolul.

  Inainte de spectacol va avea loc un concert de muzica clasica si jazz.

   Acum este: Mier 23 Ian 2019 - 9:42