Cultura pentru toti

Pentru toti cei interesati de nivelul de cultura al romanilor


  Biblioteca oraseneasca Macin, jud.Tulcea

  Maier
  Maier
  Admin

  Numarul mesajelor : 913
  Data de inscriere : 06/02/2009
  Varsta : 71
  Localizare : Ashkelon,Israel

  Biblioteca oraseneasca Macin, jud.Tulcea Empty Biblioteca oraseneasca Macin, jud.Tulcea

  Mesaj  Maier la data de Vin 5 Mar 2010 - 19:54

  În anul 1948, pe lânga Casa de Cultura al orasului Macin, s-au pus bazele unei biblioteci devenita în anul 1952 biblioteca centrala raionala si care a functionat în mai multe imobile de pe strada 1 Decembrie si Florilor.

  Din anul 1977 functioneaza în actualul sediu din strada Florilor 31. Dispune de sala de împrumut, cu depozitul aferent acestei sali, sala de lectura cu 20 locuri, colectii de ziare si reviste, aparatura audio-video pentru activitati culturale specifice.

  Fondul de carte, cuprinde peste 50.000 de volume. Se adauga discuri, casete audio si video. Numarul cititorilor se ridica la peste 1560 în conditiile în care functioneaza si bibliotecile scolare ale liceului si celor doua scoli generale.

  Important pentru o biblioteca nu este doar atragerea unui numar mare de cititori, ci permanentizarea lor, cultivarea interesului pentru lectura, cunoastere a pretuirii fata de valorile culturale perene, manifestarile organizate de biblioteca si nu numai, de pasionati ai actului de cultura.

  Lunar se organizeaza expozitii de carte, tematice si alte manifestari în colaborare cu Casa de Cultura si unitatile de învatamânt. Între cele mai reprezentative enumeram:

  "Noi vrem sa ne unim cu tara" - ianuarie;

  Seara literara anuala Gheorghe Banea - februarie;

  Eminescu, poetul nepereche;

  Seara literara "Caragiale";

  "Dobrogea - pamânt strabun" - noiembrie;

  "Marea Unire si noi" la 1 Decembrie 2002;

  altele - expozitii de arta plastica, activitati de cenaclu;

  Tot în sala de lectura a bibliotecii de trei ani se desfasoara "Zilele medicale româno - franceze" organizate de Asociatia de Prietenie Macin - Blaye

   Acum este: Joi 27 Feb 2020 - 13:58