Cultura pentru toti

Pentru toti cei interesati de nivelul de cultura al romanilor


  Teatrul de la poalele cetăţii Deva se redeschide în plină criză

  Maier
  Maier
  Admin

  Numarul mesajelor : 913
  Data de inscriere : 06/02/2009
  Varsta : 71
  Localizare : Ashkelon,Israel

  Teatrul de la poalele cetăţii Deva se redeschide în plină criză Empty Teatrul de la poalele cetăţii Deva se redeschide în plină criză

  Mesaj  Maier la data de Mar 18 Ian 2011 - 18:16

  După 20 de ani în care nu s-a putut lăuda decât cu spectacole sporadice, Teatrul de Artă Deva revine pe scena culturală.

  Până pe 13 februarie sunt deja programate 11 reprezentaţii în teatrul de la poalele cetăţii susţinute de actori din Cluj, Sibiu, Arad, Craiova, Târgu-Mureş şi Bucureşti.

  Prima reprezentaţie va avea loc sâmbătă: un recital Eminescu, susţinut de Ilie Gheorghe, de la Teatrul Naţional din Craiova. "Vom avea piese ale clasicilor, vom începe de la piese de Shakespeare, Moliere, şi vom ajunge în contemporaneitate cu autori precum Peter Scheffel, sau la musicaluri tip «Chicago». Ne vom concentra în primul rând pe valoare", explică Mihai Constantin, directorul teatrului.

  Trei premiere

  Vor urma piese precum "Oratorii pisicilor turbate", de I.L. Caragiale, "Hoţii", de Conor McPherson sau "Variaţiuni enigmatice", de Eric Emmanuel Schmidt (cu Mircea Diaconu şi Alexandru Repan). Spectacolele vor începe tot timpul la ora 19.00, iar oferta teatrală este completată cu piese puse în scenă de noua echipă de actori a teatrului.

  "Ne-am propus trei premiere în următoarea lună. La sfârşitul lunii februarie, teatrul din Deva va avea în repertoriul permanent "Deşteptarea primăverii", de Frank Wedekind, "Frida Callo", un spectacol de teatru - dans, şi "Misterioasa pariziancă", de Jean Claude Carriere, cu Laura Vasiliu, premiata de la Cannes, în rolul principal. Vor fi însă pe scenă şi actorii noştri", a mai spus Mihai Constantin.

  Preţul unui bilet va fi 12 lei, iar pensionarii, elevii, studenţii şi şomerii vor plăti 6 lei.


   Acum este: Lun 25 Mai 2020 - 1:21