Cultura pentru toti

Vrei să reacționezi la acest mesaj? Creați un cont în câteva clicuri sau conectați-vă pentru a continua.
Cultura pentru toti

Pentru toti cei interesati de nivelul de cultura al romanilor


  Artistul fotograf lector universitar dr. Teodor Radu Pantea din Oradea

  Maier
  Maier
  Admin

  Numarul mesajelor : 913
  Data de inscriere : 06/02/2009
  Varsta : 72
  Localizare : Ashkelon,Israel

  Artistul fotograf lector universitar dr. Teodor Radu Pantea din Oradea Empty Artistul fotograf lector universitar dr. Teodor Radu Pantea din Oradea

  Mesaj  Maier la data de Mier 2 Mar 2011 - 20:32

  Asociaţia ArtImage Cluj-Napoca are ca invitat special în perioada 4-6 martie 2011 pe artistul fotograf lector universitar dr. Teodor Radu Pantea din Oradea.

  Cele 47 de fotografii color adunate în colecţia „Christo’s World" reprezintă de fapt un proiect fotografic interesant şi ciudat totodată dezvăluind un autor a cărui curiozitate induce privitorului o provocare, aceea de a trece dincolo de aparenţe, de a intui neprevăzutul şi nevăzutul, de a construi propria imagine aflată „de partea cealaltă”.

  Iată gândul autorului:
  „...Proiectele mă atrag mereu, mă subjugă, mă provoacă...
  Unul este această lume a lui Christo, o lume a clădirilor "împachetate". M-au atras din totdeauna aceste clădiri îmbrăcate în hainele reînnoirii, în "ambalajul" separaţiei temporare de lumea noastră. Am considerat acest "ambalaj" al clădirilor ca o graniţă dintre două lumi, în care se întâmplă două fenomene aproape antagonice: curgerea banalului/cototidianul şi renaşterea înspre viitor (chiar daca doar temporal, dar destul confuz...). Celor aflaţi de cele două părţi ale acestei "graniţe" li se dă o posibilitate limitată a percepţiei a ceea ce se întâmplă "dincolo". Se creează astfel un "aici" şi un "dincolo" ce se ignora adesea...

  Însuşi întâlnirea cu autorul va fi o provocare pe care vă invităm să n-o rataţi.
  Vineri, 4 martie 2011 la ora 18 în Foaierul Bibliotecii Judeţene „Octavian Goga” Cluj, va avea loc vernisajul expoziţiei de fotografie.

  Prezentarea va fi făcută de ing. Mircea Albu, afiap, prof. univ. dr. Dorel Găină şi lector univ. dr. Teodor Radu Pantea.


  ArtImage Cluj-Napoca, ing.Mircea Albu, afiap

   Acum este: Mier 23 Sept 2020 - 15:23