Cultura pentru toti

Pentru toti cei interesati de nivelul de cultura al romanilor


  Comunicatori pentru Societatea Civila

  Admin
  Admin
  Admin

  Numarul mesajelor : 608
  Data de inscriere : 04/02/2009
  Varsta : 71
  Localizare : Ashkelon, Israel

  Comunicatori pentru Societatea Civila Empty Comunicatori pentru Societatea Civila

  Mesaj  Admin la data de Joi 20 Aug 2009 - 23:12

  Este cel mai nou proiect desfasurat sub umbrela Galei Societatii Civile, in parteneriat cu Ministerul Culturii, Cultelor si Patrimoniului National. A aparut ca un raspuns la nevoia de promovare, atat a sectorului non-profit cat si a institutiilor culturale.

  Concret, pentru a suplini lipsa personalului specializat in relatii publice din aceste organizatii si institutii au fost selectati 15 studenti de la facultatile de comunicare din Bucuresti, au fost pregatiti prin intermediului unui training sustinut de specialisti in comunicare (organizat de Millenium Communications) si apoi au fost plasati in 15 ONG-uri si institutii culturale pentru a realiza un stagiu de practica de trei luni de zile, timp in care vor face PR pentru acestea.

  Irina-Teodora Dedu, studenta in anul doi la Universitatea din Bucuresti, Facultatea de Litere, sectia CRP va fi “comunicatorul” organizatiei SOS Infertilitatea. Mai multe detalii puteti afla pe: www.alegesafiiparinte.comunicatorii.ro

  Andreea Grindeanu, studenta in anul 3 la SNSPA, Facultatea de Comunicare si Relatii Publice va face practica in cadrul Asociatiei REACT. Mai multe detalii pe www.myreactstory.comunicatorii.ro.

  Roxana Elena Melinte studenta in anul 3 la Universitatea din Bucuresti, Facultatea de Litere, Specializarea Comunicare si Relatii Publice va incepe stagiul de practica la Fundatia Chance for Life - www.lifeforfuture.comunicatorii.ro

  Cosmina Pasniciuc, anul 2 la SNSPA, Facultatea de Comunicare si Relatii Publice va comunica pentru organizatia MaiMultVerde pe www.greenaholic.comunicatorii.ro

  Carmen Rusu, anul 2 la Universitatea din Bucuresti, Facultatea de Litere, Specializarea Comunicare si Relatii Publice, a inceput sa comunice pentru Fundatia Special Olympics din Romania. Vezi mai multe detalii pe www.olympicheroes.comunicatorii.ro

  Ioana-Ramona Dragus,anul 3 la FJSC, specializarea Relatii Publice si anul 3 la Facultatea de Litere, sectia Relatii Internationale si Studii Europene, va face practica in cadrul Fundatiei Tineri pentru Tineri. Mai multe informatii pe www.pentrutineri.comunicatorii.ro

  Steliana Moraru va face practica la Asociatia Sfantul Stelian. Steliana este studenta la SNSPA - FCRP, in anul 2. Afla mai multe despre ea si ce va face in cadrul asociatiei pe www.visdecopil.comunicatorii.ro

  Daniela Stefanescu, anul 3 la SNSPA, Facultatea de Comunicare si Relatii Publice va face practica la Muzeul National de Arta al Romaniei din Bucuresti.
  Afla mai multe intrand pe www. mnarboutique.comunicatorii.ro

  Beatrice Cord va incepe din luna august stagiul de practica, comunicand pentru Muzeul National de Arta Contemporana al Romaniei. Beatrice este studenta in anul 2 la FCRP, SNSPA.
  Veti afla mai multe despre ce va face ea la MNAC, vizitand blogul www. hailamnac.comunicatorii.ro

  Cristina Toderas (anul 2, SNSPA, FCRP) a inceput din 17 iunie stagiul de practica la Muzeul National de Istorie a Romaniei din Bucuresti. Pentru mai multe detalii vizitati: www. jurnal-istoric.comunicatorii.ro

  Roxana-Georgiana Mocanu (anul 2, SNSPA - FCRP) va comunica pentru Muzeul National al Satului “Dimitrie Gusti”. Intra pe www. satulromanesc.comunicatorii.ro

  Andrada Stoica (anul 2, UB - CRP) va face stagiul de practica de mic comunicator la Muzeul National al Taranului Roman din Bucuresti. Vezi mai multe pe www.peprispa.comunicatorii.ro

  Emilia Leonescu studenta in anul 2 la Universitatea din Bucuresti, Facultatea de Comunicare si Relatii Publice iti va povesti pe blogul www.catreharti.comunicatorii.ro despre Muzeul National al Hartilor si Cartii vechi.

  Maria Neicu, studenta in anul 3 la SNSPA, Facultatea de Comunicare si Relatii Publice comunica cu succes activitatile Muzeului National “George Enescu”. Intra pe www. plimbare-la-enescu.comunicatorii.ro si afla mai multe detalii.

  Alina Loredana Stan (anul 2, SNSPA - FCRP) iti va povesti mai multe despre Teatrul National Bucuresti pe www. teatral.comunicatorii.

  Pana la sfarsitul lunii septembrie puteti afla prin intermediul acestor blog-uri, datorita micilor “comunicatori” detalii despre ultimele proiecte implementate de organizatii si ultimele evenimente organizate in cadrula acestor institutii.

  (preluat din http://www.comunicatorii.ro/despre/)
  Maier
  Maier
  Admin

  Numarul mesajelor : 913
  Data de inscriere : 06/02/2009
  Varsta : 71
  Localizare : Ashkelon,Israel

  Comunicatori pentru Societatea Civila Empty Comunicatorii pentru societatea civila - premiati de Ministrul Culturii, Cultelor si Patrimoniului National

  Mesaj  Maier la data de Joi 5 Noi 2009 - 9:04

  Pe 3 noiembrie, s-a incheiat oficial primul stagiu al programului “Comunicatori pentru societatea civila”, prin care agentia de comunicare Millenium Communications si Ministerul Culturii, Cultelor si Patrimoniului National si-au propus sa contribuie la rezolvarea unei mai vechi probleme a ONG-urilor din Romania: lipsa de vizibilitate si promovarea insuficienta in randul publicului larg.

  Prin intermediul acestui program, o serie de studenti din cadrul faculatilor de comunicare au fost formati pentru a suplini lipsa personalului specializat din organizatiile neguvernamentale si pentru a ajuta personalul specializat din institutiile culturale.

  Inainte de a incepe stagiile de practica, tinerii comunicatori au fost pregatiti de specialisti in comunicare neguvernamentala, marketing cultural, jurnalism si relatii publice pentru a intelege aspectele reale cu care se vor confrunta in practica.

  Finalul proiectului a fost marcat de o conferinta de presa desfasurata in prezenta Ministrului Culturii, Cultelor si Patrimoniului National, domnul Theodor Paleologu, in cadrul careia cei 12 studenti au fost felicitati pentru actiunile intreprinse in timpul stagiilor de practica. Activitatile tinerilor comunicatori au variat de la organizarea de evenimente culturale, expozitii, vernisaje pana la comunicarea cu presa, rebranding, promovare si comunicare online.

  Lista celor care au participat la programul Comunicatorii si institutiile in cadrul carora au desfasurat stagii de practica este valabila pe site-ul Comunicatorii.ro.

  Toti participantii au primit cate o diploma onorifica din partea Ministrului Culturii, Cultelor si Patrimoniului National si a lui Andrei Bortun, directorul general Millenium Communications, agentia care a initiat acest proiect.

  „Romania are o multime de tineri inteligenti si entuziasmati care pot influenta in bine starea de fapt a tarii. Cu totii avem asteptari mari de la ei, dar, pentru ca rezultatele sa fie pe masura asteptarilor, trebuie sa si investim resurse in formarea lor. Proiectul Comunicatori pentru societatea civila este un prim pas in acest sens, iar Ministerul Culturii s-a implicat activ punand la dispozitie institutii culturale unde tinerii comunicatori pot invata ce inseamna comunicare in domeniul culturii.. Acest proiect ofera beneficii de ambele parti, intrucat multe dintre institutiile culturale au nevoie de forte proaspete pentru a se promova in randul publicului tanar ”, a declarat Theodor Paleologu, Ministrul Culturii, Cultelor si Patrimoniului National.

  “Proiectul “Comunicatori pentru societatea civila” a luat nastere sub umbrela Galei Societatii Civile in momentul in care am constientizat faptul ca exista o problema pe care putem s-o rezolvam cu instrumente simple, pe care le avem la indemana: entuziasmul tinerilor studenti pasionati de comunicare, expertiza oamenilor din agentia pe care, cu mandrie, o conduc, precum si a altor traineri care au acceptat sa contribuie la dezvoltarea acestui program si, nu in ultimul rand, dorinta ONG-urilor si a institutiilor culturale de a creste gradul de vizibilitate a proiectelor prin care incearca sa schimbe fata civica si culturala a Romaniei.

  Astazi incheiem un prim capitol al acestui proiect cu satisfactia lucrului bine facut si cu dorinta de a continua acest demers care s-a dovedit a fi extrem de util atat pentru tinerii implicati in proiect, cat si pentru institutiile beneficiare”, a declarat Andrei Bortun, Director General, Millenium Communications.
  Proiectul include si o componenta online, comunicatorii avand la dispozitie bloguri oferite de Blogway, special pentru promovarea proiectelor in care sunt implicati, impresii din stagiile de practica si idei inovatoare.

  Mai multe detalii despre program pot fi gasite pe pagina de web: www.comunicatorii.ro.

   Acum este: Lun 25 Mai 2020 - 1:22