Cultura pentru toti

Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.
Cultura pentru toti

Pentru toti cei interesati de nivelul de cultura al romanilor


    Miron Schmueckle, "The Strife of Love in a Dream"

    Maier
    Maier
    Admin


    Numarul mesajelor : 913
    Data de inscriere : 06/02/2009
    Varsta : 75
    Localizare : Ashkelon,Israel

    Miron Schmueckle, "The Strife of Love in a Dream" Empty Miron Schmueckle, "The Strife of Love in a Dream"

    Mesaj  Maier Joi 12 Noi 2009 - 12:50

    Galeria de Arta Contemporana a Muzeului National Brukenthal prezinta:

    Miron Schmueckle / The Strife of Love in a Dream

    14 noiembrie – 8 decembrie 2009

    Vernisaj, 13 noiembrie, orele 13.30

    In acest an, una din prioritatile Galeriei de Arta Contemporana a Muzeului National Brukenthal a fost prezentarea unor artisti care s-au nascut in Romania, au parasit tara fie inainte, fie imediat dupa caderea comunismului, iar la ora actuala traiesc si lucreaza in strainatate – cum a fost cazul lui Christian Paraschiv, Ulrike Ettinger, Armin Muehsam sau Miron Schmueckle. Miron Schmueckle s-a nascut in 1966 la Sibiu, a studiat la academiile de arte din Kiel si Hamburg, iar din 2008 traieste si lucrează la Berlin.

    Expozitia din acest an de la Galeria de Arta Contemporana a Muzeului National Brukenthal a fost gandita pe doua directii conceptuale distincte: un cabinet de desen cu lucrari din seriile botanice ale artistului si o instalatie site-specific in forma unei colibe din lemn si paie, inspirata de picturile flamande renascentiste.

    Discursul porneste de la alegerea titlului – The Strife of Love in a Dream reprezinta traducerea in limba engleza a titlului operei lui Francesco Colonna, Hypnerotomahia Poliphili , o alegorie despre vis si autoritatea erotica a naturii. Miron Schmueckle calculeaza toate variabilele atunci cand reinterpreteaza si desconspira istoria artei – substratul profund istoric este rapid depasit si demersul devine ultracontemporan si plin de întelesuri. La prima vedere, privitorul recunoaste formele si structurile vizuale, se simte foarte apropiat de poveste, insa cu cat se uita mai atent si cu cat se implica mai mult, incepe sa isi puna intrebari – plantele se transforma in organe, iar coliba este inconjurata de fluturi nocturni si spini...

    In data de 12 noiembrie, la orele 18.00, Miron Schmueckle va sustine o prelegere la Centrul Cultural German din Sibiu, in cadrul programului de discutii brut 09.

    (brut este un program initiat in anul 2004 de catre Centrul Cultural German din Sibiu, cu intentia de a facilita accesul la viata culturala contemporana. brut este un proiect cu artisti si oameni de cultura germani din Romania, care face posibila interactionarea cu publicul intr-un spatiu mai degraba neconventional.Transferul artistic si cultural intre Germania si Romania, multiplele asemanari de expimare artistica dar si deosebirile tematice vor fi evidentiate si explicate prin contrast. Intr-o medierie nemijlocita si printr-un schimb de idei direct si degajat cu artistul se doreste înlaturarea posibilelor retineri în fata artei si culturii contemporane. In acest context publicul poate beneficia totodata de o examinare intr-o maniera facila a ultimelor tendinte din domeniul artei.)

      Data/ora curentă este: Sam 27 Apr 2024 - 4:49