Cultura pentru toti

Pentru toti cei interesati de nivelul de cultura al romanilor


  Seară cu specific intercultural la Semlac, jud.Arad

  Distribuiţi
  avatar
  Maier
  Admin

  Numarul mesajelor : 913
  Data de inscriere : 06/02/2009
  Varsta : 70
  Localizare : Ashkelon,Israel

  Seară cu specific intercultural la Semlac, jud.Arad

  Mesaj  Maier la data de Vin 12 Feb 2010 - 0:25

  Cele 4 voluntare (Cristina Delgado, Claire – Emanuelle Le Saux, Elena Munteanu, Marina Sanz) care se află în Semlac, încă din luna octombrie, au pregătit pentru locuitorii comunei o seară cu specific intercultural, în care voluntarele şi-au prezentat ţările de origine şi activităţile pe care le desfăşoară în comunitate. Voluntarele vor desfăşura activităţi în Semlac, timp de încă trei luni de zile, aflându-se în România prin proiectul „Stakeholders in Action”, realizat şi coordonat de către Sorin Victor Roman din partea Asociaţiei Millennium Center Arad. Activităţile din cadrul proiectului „Stakeholders in action” se implementeaza în localităţi din judeţele Arad (Păuliş, Semlac, Covăsânţ, Arad).

  Evenimentul a avut loc pe data de 6 februarie, în incinta Căminului Cultural din localitate, acesta fiind deschis cu un discurs în care, Stoian Letiţia, primar al comunei şi Ramona Păuleţ, reprezentant al Asociaţiei Millennium Center, a adresat câteva cuvinte celor prezenţi. Cei prezenţi la eveniment, aproximativ 200 de persoane, au avut parte de un program special, în care au avut loc dansuri ale trupelor de dans din Semlac „Junii Semlacului”, ale trupei de dans din Şeitin, trupei de dans germană din Semlac şi trupei de rromi din Semlac. De asemenea copiii de la grădiniţa germană din Semlac, au pregătit un spectacol de dans pentru cei prezenţi, iar solistul trupei de dans din Şeitin, a susţinut un recital de cântece. La sfârşitul evenimentului participanţii au fost invitaţii să deguste din bufetul pregătit de voluntare ce conţinea o bucătărie specifică din ţările lor de origine: Franţa, Republica Moldova şi Spania

  Printre activităţile pe care cele 4 voluntare le-au realizat până în prezent în comunitate putem aminti: o expoziţie de fotografie, întocmirea unor articole despre comunitatea locală, despre obiceiuri şi istoria comunităţii, au participat la întâlniri în cadrul primăriei şi au întocmit un calendar şi o hartă a proiectului.

  Proiectul „Stakeholders in Action” este realizat de către Asociaţia Millennium Center Arad, cu sprijinul Comisiei Europene, prin Serviciul European de Voluntariat din cadrul programului „Tineret în acţiune”. Parteneri locali în proiect până în momentul de faţă sunt: Primăria Şeitin, Şcoala Generală Şeitin, Primăria Covăsânţ, Primăria Păuliş, Primăria Timişoara, Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă „Dumitru Ciumăgeanu”.

   Acum este: Vin 18 Ian 2019 - 14:03