Cultura pentru toti

Vrei să reacționezi la acest mesaj? Creați un cont în câteva clicuri sau conectați-vă pentru a continua.
Cultura pentru toti

Pentru toti cei interesati de nivelul de cultura al romanilor


  Concursului Naţional de Pian "Carl Czerny" la Piatra Neamt

  Maier
  Maier
  Admin

  Numarul mesajelor : 913
  Data de inscriere : 06/02/2009
  Varsta : 72
  Localizare : Ashkelon,Israel

  Concursului Naţional de Pian "Carl Czerny" la Piatra Neamt Empty Concursului Naţional de Pian "Carl Czerny" la Piatra Neamt

  Mesaj  Maier la data de Dum 28 Feb 2010 - 12:15

  Reprezentanţii Liceului de Artă "Victor Brauner" desfăşoară în această perioadă ultimele pregătiri pentru a XIX-a ediţie a Concursul naţional de pian "Carl Czerny". Aproape 70 de concurenţi cu vârste cuprinse între 6 şi 19 ani sunt aşteptaţi să sosească la Piatra Neamt pentru a participa la concursul care va avea loc la sfârşitul acestei săptămâni. "Competiţia se va desfăşura în sala "Theodor Macarie" a liceului. Instrumentul de concurs este pregătit, acordat. Fiecare concurent va avea posibilitatea să se acomodeze şi să repete timp de 10-15 minute înainte de a se prezenta în faţa juriului" a declarat prof. Mihăiţă Albu, directorul Liceului de Artă Victor Brauner"

  Având un standard ridicat, impus mereu de calitatea concurenţilor, competiţia nemţeană adună elevi mici şi mari, care îşi exprimă talentul pianistic în două secţiuni. Prima, eliminatorie, este centrată pe tehnică, cu un studiu impus şi unul liber ales, iar a doua, vizează acurateţea şi fluenţa interpretării. "Ca în fiecare an, se va pune accent pe stăpânirea tehnică a execuţiei, respectarea notelor din partitură şi ţinuta scenică a elevului. De asemenea, trebuie să se reflecte talentul copilului care însufleţeşte lucrarea muzicală, o transformă în artă" a adăugat prof. Mihăiţă Albu.

  Din juriul concursului fac parte lector univ.dr. Ioana Stănescu de la Universitatea de Arte "George Enescu" din Iaşi şi lector univ.dr. Mihaela Cristina Spiridon de la Academia de Muzică "Gheorghe Dima" din Cluj. Preşedintele juriului va fi conf. univ.dr. Maria Bodo de la Univeristatea de Vest din Timişoara, iar preşedinte de onoare - prof.univ. dr. Adrian Braescu, inspector de specialitate în Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului.

  Festivitatea de deschidere a Concursului Naţional de Pian "Carl Czerny" va avea loc vineri de la ora 9, iar de la 9.30 se va desfăsura etapa I. Sâmbătă dimineaţă va avea loc a II-a etapă, iar de la ora 18.00 gala laureaţilor. "Se va acorda marele premiu, adică trofeul Carl Czerny şi premiile I, II şi III menţiuni şi probabil o serie de pemii speciale. Sunt premii în bani care vor fi acordate datorită sprijinului oferit de conducerea Primăriei Piatra Neamţ" a declarat prof. Mihăiţă Albu.

  Anul trecut, trofeul "Carl Czerny" a fost câştigat de un concurent din Piatra Neamţ.

  Sabina DAMIAN, "Realitatea media", 25.02.2010

   Data/ora curentă este: Sam 23 Ian 2021 - 13:38