Cultura pentru toti

Pentru toti cei interesati de nivelul de cultura al romanilor


  Piatra Neamt: Traditii si obiceiuri de sarbatori

  Maier
  Maier
  Admin

  Numarul mesajelor : 913
  Data de inscriere : 06/02/2009
  Varsta : 71
  Localizare : Ashkelon,Israel

  Piatra Neamt: Traditii si obiceiuri de sarbatori Empty Piatra Neamt: Traditii si obiceiuri de sarbatori

  Mesaj  Maier la data de Mier 15 Dec 2010 - 21:04

  Concert de colinde, expozitie de icone picatat pe lemn, obiceiuri de Craciun sunt doar cateva dintre evenimentele care vor avea loc saptamana aceasta la Biblioteca Judeteana “G.T Kirileanu”.

  Dupa cum era de asteptat, majoritatea manifestarilor cultural-artistice programate de conducerea institutiei au rolul de a pregati publicul pentru marea sarbatoare a Nasterii Domnului.

  Pe 14 decembrie, de la ora 13.30 in sala Amfiteatru va avea loc o incursiune literar-artistica a in traditiile si obiceiurile de Craciun a diferitelor popoare ale lumii. “O noapte de Craciun”, va fi organizata pe 16 decembrie, ocazie cu care, de data aceasta, in pagini audio-vido vor fi prezentate obiceiurile romanesti. Tot miercuri, de la ora 15, sala Cupola va gazdui un eveniment organizat de elevii Scolii nr. 2 din Piatra-Neamt care vor prezenta un medalion literar-artistic intitulat “Nasterea Domnului in datini si obiceiuri”.

  Un alt eveniment mult asteptat este expozitia de icone pictate pe lemn, lucrari semnate de Daniel Ovidiu Stelescu. Vernisajul va avea loc vineri, de la ora 17. Cu aceasta ocazie, publicul va avea posibilitatea sa asiste la un recital de colinde sustinut de Corul Cantec Sfant al Bisericii “Pogorarea Sfantului Duh” din Piatra-Neamt. Concomitent cu acest eveniment, in sala Teatrului de Joaca, va avea loc un medalion literar-artistic prezentat de copiii coordonati de actrita Smaranda Astanei Besleaga.

  Va asteptam pe toti cu mare drag!


   Acum este: Lun 25 Mai 2020 - 1:35